Marco Verbakel-Steenbakkers nieuwe hoofdman Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel
Marco Verbakel-Steenbakkers nieuwe hoofdman Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel Foto: Arno Verbakel

Marco Verbakel-Steenbakkers nieuwe hoofdman Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Human Interest Human Interest 832 keer gelezen

SCHIJNDEL | Marco Verbakel-Steenbakkers neemt hoofdmanfunctie over van Ad Kools bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel.

Marco Verbakel-Steenbakkers is tijdens de Algemene jaarvergadering geïnstalleerd als hoofdman van Gilde Sint Catharina en Barbara te Schijndel. Bij de voorvergadering op 10 januari jl. is Marco door de gildeleden al gekozen. Hij neemt de functie over van Ad Kools, die deze functie al sinds 2010 heeft verricht. Marco is in 1994 officieel bij het Gilde als gildebroeder geïnstalleerd en heeft binnen de overheid (bestuur) de taken vervuld van Dekenschrijver en Deken PR. Nadat Ad Kools de voorzittershamer had overhandigd en de ketting behorende bij de functie van hoofdman bij Marco had omgehangen, nam Marco de vergadering over. Hij bedankten Ad Kools voor zijn vele werk wat hij heeft verricht voor het Gilde. Ad blijft nog i.v.m. zijn koningschap, tot eind september als vertegenwoordiger voor de leden in de overheid. 

Tijdens de voorvergadering op 10 januari is ook Anton Bijnen door de leden gekozen als nieuw overheidslid. Hij zal de functie van Dekenschrijver gaan overnemen van Leo Telgenkamp, die tijdelijk deze functie verrichten. Ook Leo is door de nieuwe Dekenschrijver bedankt voor zijn taken die hij heeft verricht.

Het Gilde sluit de jaarlijkse feestvergadering traditioneel af met hazenpeper en een drankje . Voor meer informatie over het Gilde kunt u terecht op hun website www.gildeschijndel.nl 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant