Vlnr. Joyce Rietman, Kelly Kolen, Claudia Klomp, Miranda van Boxtel, Marcia Steenbakkers. Foto: Sterre van den Bergh
Vlnr. Joyce Rietman, Kelly Kolen, Claudia Klomp, Miranda van Boxtel, Marcia Steenbakkers. Foto: Sterre van den Bergh Foto: Sterre van den Bergh

Na 6,5 jaar Onderonsje vindt Claudia Klomp het mooi geweest

Human Interest Human Interest 2.735 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na 6,5 jaar ’t Onderonsje vindt eigenaresse Claudia Klomp het mooi geweest. Vele lunches met bijvoorbeeld ‘Kleine Onderonsjes’ of ‘Knusse Onderonsjes’ werden er in die periode uitgeserveerd of thuisbezorgd. Maar het bloed kroop bij Claudia waar het niet gaan kon en wil ze weer terug het voortgezet onderwijs in en meer tijd voor haar kinderen van vijf, vier en twee jaar oud. Vol trots blikt ze terug op een prachtige tijd met de fijne collega’s en gasten.

Zo’n 6,5 jaar besloot Claudia de uitdaging aan te gaan om een eigen lunchroom te starten. “We zijn in die tijd vanuit het niets begonnen. Mijn vader en moeder, Karel en Wilma hebben hier altijd bij ondersteund en mijn vader is zelfs al die jaren de klusjesman geweest, die ik maar hoefde te bellen en hij stond klaar voor mij. Het hele pand heeft daarnaast een jaar geleden, net na de coronaperiode nog een hele metamorfose ondergaan. Toen zat het nog niet in mijn hoofd om te gaan stoppen met de zaak. Ik merkte gaandeweg dat het een uitdaging werd om het hier neer te zetten. Ook nu het staat en loopt mis ik steeds meer het onderwijs wat ik voorheen deed, maar ook de drukte werd veel met drie kleine kinderen thuis. Je merkt gewoon dat je altijd aan staat. Ik ben dan nu ook vooral op zoek naar meer rust voor mijzelf en het gezin. Maar zal daarbij wel de lieve collega’s en gasten gaan missen waar veel mooie herinneringen mee gemaakt zijn.”

“Vooral de drukke dagen, dat het bommetje vol is en mensen zo enthousiast zijn over ’t Onderonsje en dat we het als team steeds voor elkaar kregen is iets wat mij vooral bij gaat blijven. Zo’n drukke dagen als Hartemèrt en Kinderboulevard zijn echt geweldig”, blikt Claudia terug. “Maar ook die heftige coronaperiode waarbij we vele gerechten wegbrachten was in dat opzicht ook wel bijzonder. Maar ook in de tijd dat de keuken verbouwd werd ging ’t Onderonsje gewoon door vanuit haar eigen keuken. Alles om gewoon door te gaan. Maar nu is het tijd om het hoofdstuk met mooie jaren bij ‘t Onderonsje af te sluiten,” besluit Claudia.

Op 1 februari zal ’t Onderonsje over gaan naar de nieuwe eigenaar Wim Foolen die het concept voort zal gaan zetten, maar tot 30 januari zal Claudia de zaak nog vol passie blijven runnen en kunnen de gasten de cadeaubonnen nog inleveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant