Draad en Daad aan Plein 1944 nr 10
Draad en Daad aan Plein 1944 nr 10 Foto:

Draad en Daad is verhuisd

Human Interest Human Interest 1.458 keer gelezen

SCHIJNDEL | Sinds 1 november is Draad en Daad verhuisd van het industrieterrein Duin 2 naar Winkelgroep Het Zuid in Schijndel. Bij deze locatie is ook een openbaar invalidetoilet te vinden waar iedereen tijdens de openingstijden gebruik van mag maken. 

“Door de nieuwe locatie hebben we een veel betere bereikbaarheid voor onze klanten en (leer)medewerkers. Doordat we beter zichtbaar en bereikbaar zijn op deze mooie locatie, bieden we klanten een laagdrempelige inloop en bieden we een nog leukere plek voor mensen die op zoek zijn naar (arbeidsmatige)dagbesteding. Toen ik in maart van dit jaar Netstitch overnam wilde ik graag mijn eigen draai eraan geven en heb ik de naam veranderd in Draad en Daad. Tevens had ik de wens om meer richting het centrum te verhuizen met het bedrijf. Met deze mooie nieuwe locatie is die wens zeker vervuld”, aldus Kim van Aarle-Rijkers – eigenaresse Draad en Daad.

“Op 1 september hebben we de sleutel ontvangen van onze nieuwe locatie (Plein 1944 10) en kon het verbouwen beginnen. De tijd die nodig was om onze verbouwing en verhuizing te realiseren is voor een deel op vrijwillige basis en door sponsoren mogelijk gemaakt. Zo ongelofelijk fijn om aan alle kanten te merken dat mensen Draad en Daad een warm hart toe dragen en te merken dat er veel lieve mensen bestaan. We hebben geprobeerd om een huiselijke sfeer te creëren en zo iedereen een zo fijn en mooi mogelijke werkplek/dagbestedingsplek te kunnen bieden. We hebben onder andere oude tuindeuren en ramen van de sloop gehaald en opgeknapt. Ook is er een gezellige keuken gemaakt waar we wafels kunnen bakken (onze bekende “wafelwoensdag”) en bijvoorbeeld soep kunnen maken. Met de opening van onze nieuwe locatie is er nu ook een openbaar invalidetoilet in Schijndel Tijdens onze openingstijden kan men hier gebruik van maken.”

Vanaf december is Draad en Daad geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur t/m 16:30 uur. Door deze verruiming van de openingstijden heeft Draad en Daad nog volop plaats voor o.a. (arbeidsmatige)dagbesteding en kan je 5 dagen per week terecht voor maak- en verstelwerk en cadeauartikelen. Het adres is Plein 1944, huisnummer 10 in Schijndel.

Draad en daad heeft een naai- en borduuratelier waar kleding en producten op maat worden gemaakt, waar maak- en verstelwerk gedaan wordt en waar je bijvoorbeeld ook terecht kan voor het maken en bevestigen van carnavalsemblemen. Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd cadeautje dan heeft Draad en Daad een mooie collectie van knuffels, textiel, tassen en allerlei andere producten die geborduurd kunnen worden. Ook voor bedrijven, sportclubs en andere organisaties borduren en maken zij kleding.

Met de nieuwe locatie is er de mogelijkheid gekomen om cadeauartikelen, accessoires en zelfgemaakte producten te etaleren en te verkopen. Met plezier voor je gemaakt, verpakt en geprijsd door de (leer)medewerkers van Draad en Daad. Steeds wisselende artikelen en dus altijd leuk om even binnen te lopen en te komen kijken wat ze in huis hebben. Draad en Daad is nog druk bezig om dit verder uit te breiden maar het begin is gemaakt en je bent altijd welkom om te komen kijken en te informeren. Op de webshop van Draad en Daad vind je een deel van de leuke collectie.

Draad en Daad is een sociale onderneming waar mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking de kans krijgen leer- en werkervaring op te doen in een van de drie afdelingen van Draad en Daad. Ook kunnen leerplichtige jongeren zonder startkwalificatie die extra zorg of begeleiding nodig hebben bij ons terecht en zijn vele andere vormen mogelijk voor iedereen met een afstand op de arbeidsmarkt (denk aan dagbesteding, opmaat-trajecten en werkfit-programma’s). Draad en Daad biedt op een unieke manier werk, opleiding en zorg. Draad en Daad kenmerkt zich door een hecht en gezellig team waar met een professioneel team de begeleiding en zorg wordt geboden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant