Bert van Rooij een van de vele vrijwilligers bij het Winterpark. Foto: Pascal van Oers
Bert van Rooij een van de vele vrijwilligers bij het Winterpark. Foto: Pascal van Oers Foto: Pascal van Oers

‘Zo kan ook de nieuwe generatie blijven schaatsen’

Human Interest Human Interest 251 keer gelezen

SCHIJNDEL | Over een ruime twee weken gaat Winterpark Schijndel weer open en kan jong en oud terecht voor een dosis schaatsplezier. Zonder de tientallen vrijwilligers zou dat niet mogelijk zijn. Bert van Rooij is vrijwilliger van het eerste uur en bewijst hoe onmisbaar de vrijwilligers zijn. Van het opbouwen en afbreken tot de garderobe en het houden van toezicht, overal schieten mensen te hulp.

Naast zijn grote inzet voor de judoclub, waar Bert in het bestuur zit en ook onderhoud en allerlei andere zaken regelt, heeft hij dus ook voor het Winterpark nog voldoende tijd kunnen vinden. Hij vertelt: “Ik helpt bij het op- en afbouwen van de baan en overdag sta ik op het ijs als ijsmeester. Bij het afsluiten ‘s avonds ben ik aanwezig om de baan op te spuiten.” Daardoor is is deze iedere avond weer klaar is voor de volgende dag ijspret. Maar ook voor andere taken worden vrijwilligers ingezet. “Er zijn mensen nodig in de garderode, achter de bar en op het ijs moet altijd een toezichthouder staan. Er zijn altijd kinderen bij die het leuk vinden om anderen te pesten”, vertelt Bert lachend.

Nieuwe generatie
Het is natuurlijk mooi dat het Winterpark Schijndel na twee jaar afwezigheid dit jaar weer doorgang vindt. “Het is een heel gebeuren”, zegt Bert. “Vroeger kon je iedere winter schaatsen op dichtgevroren beekjes maar de laatste tien jaar vriest het wel af en toe maar niet meer genoeg om te kunnen schaatsen. Toen is dus de schaatsbaan er gekomen.” Zo kan ook de nieuwe generatie nog blijven genieten van het schaatsen.

Dichtbij
Bert vertelt: “Het schaatsen wordt heel erg gestimuleerd door de scholen en de kinderen vinden het erg leuk. Het is eens iets anders dan voetbal. Sommige kinderen hebben wel ervaring met schaatsen omdat hun ouders ze meenemen naar Eindhoven of Den Bosch. Maar het is fijn dat het na twee jaar ook weer hier in Schijndel kan. Ik kijk ernaar uit.”

Vrijwilligers
“Het is altijd fijn als er voldoende vrijwilligers zijn”, vertelt Bert nog. Op www.winterparkschijndel.nl kun je je aanmelden als vrijwilliger en vind je meer informatie over de schaatsbaan en de activiteiten die jaar gaan plaatsvinden.

Divers programma
Het winterpark heeft ook dit jaar weer een heel divers programma opgezet voor jong en oud. Op 9 december om 14:00 uur is de baan officieel geopend en kan er geschaatst worden. Vanaf 19.00 uur kunnen de heupen losgegooid worden bij het discoschaatsen. Bekijk het volledige programma op www.winterparkschijndel.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant