Lynn van Keulen is een finalist voor de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezing en laat haar sjerp zien. Foto: Wiek van Lieshout.
Lynn van Keulen is een finalist voor de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezing en laat haar sjerp zien. Foto: Wiek van Lieshout. Foto: Wiek van Lieshout

Schijndelse tiener Lynn zit in finale Brabantse Missverkiezing

Human Interest 963 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Schijndelse Lynn van Keulen (17) is één van de twintig finalisten voor de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezing. Ze heeft tot nu toe al geleerd hoe ze op hakken moet lopen, kan poseren voor een foto en make-up op moet doen. “Het is niet alleen glitter en glamour.”

Door: Cis van Pinxteren

Lynn meldde zich begin dit jaar aan voor de missverkiezing. “Ik wilde vooral meedoen omdat ik dan uit mijn comfortzone kom en leer hoe ik mezelf neerzet. Nadat ik geselecteerd was voor de casting in Breda op 5 november als één van de honderd genomineerden moest ik een paar voorrondes overleven.” Iedere deelnemer moest zichzelf kort voorstellen na gespannen af te wachten. Dat was gezelliger en minder competitief dan het vooraf leek. “De sfeer was meteen onder alle kandidaten gezellig, we steunen elkaar en beschouwen elkaar niet als rivalen.”

Hoge hakken op catwalk
De volgende ronde, de bikinironde, was spannender. “Het is niet alleen glitter en glamour. Natuurlijk loop je als 17-jarige niet zo maar een catwalk op met negen centimer hoge hakken. Gelukkig was er muziek op de catwalk, dat hielp tegen de zenuwen tijdens het lopen. Het was het waard en veel leuker dan gedacht. Iedereen is mooi op zijn eigen manier op de catwalk.” Lynns grootste fan is haar vriend Cas, hij is supertrots op haar. De grootste hobby van Lynn is dansen bij de Schijndelse dansschool Turondo Dance. Ze heeft daarnaast een bijbaan bij Lunchroom ‘t Onderonsje. De laatste voorronde was de Engelse vragenronde. Aan Lynn werd de vraag gesteld hoe ze haar school wilde combineren met de wedstrijd. Ze zit dit jaar in havo 5 op het Elde College, Engels en Nederlands volgt ze op VWO niveau. “Ik zat eerder op tweetalig VWO, daar heerste een andere sfeer. Havo past uiteindelijk beter bij me.” Vol blijdschap hoorde de havoleerling dat ze doorging naar de finale. Inmiddels weet de 17-jarige na een korte instructie over poseren en catwalk lopen hoe je dat moet doen als een miss. “We leerden hoe je je expressie en lichaamstaal goed kan neerzetten. Je loopt en staat zelfverzekerd op de catwalk met een hand in je zij als je opendraait, zo sta je vol vertrouwen en relaxt.” Lynn zit met medefinalisten in een traject waarin ze nog veel meer andere dingen gaan leren.

Doneren voor LINDA.foundation
De groep jonge miss-finalisten helpt elkaar met problemen van make-up, poseren en het inzamelen van geld voor het goede doel van alle finalisten: LINDA.foundation. Die stichting zet zich in voor positieve acties voor Nederlandse gezinnen met kinderen die financieel in zwaar weer zitten. “Ik wil dat al die gezinnen ondanks alle zorgen kunnen blijven genieten van een mooie Sinterklaas en uitjes en ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. We moeten proberen armoede bespreekbaar te maken, met steun van anderen en geloof in jezelf kan iedereen zijn dromen waarmaken. Mijn acties zijn een online veiling opzetten, flessen recyclen voor statiegeld en het verkopen van zelfgemaakte kaarten. Misschien hebben enkele Schijndelse ondernemers producten die ze willen veilen.” Er zijn onder meer verjaardagskaarten, beterschapskaarten en geboortekaarten. Iedereen kan doneren via onderstaande link en QR-code, gebruikte flessen inleveren of eventueel een kaart bestellen. Wil jij Lynn nu steunen met haar actie voor LINDA.foundation? Je kunt via deze link of QR-code doneren: https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/lynn-van-keulen

De uitslag van de verkiezing volgt op 11 februari. Naast de Miss Teen of Noord-Brabant vallen de runner-up, de tweede, derde en vierde runner-up ook in de prijzen. Bovendien zijn er andere miss-titels zoals de Miss Social Media en de Miss Charity, diegene die de meeste en creatieve inzet toont om geld op te halen voor de LINDA.foundation, bekendgemaakt. De organisator van de missverkiezing is de organisatie ‘Miss Beauty of the Netherlands’. Volg Lyns Instagram account om op de hoogte te blijven van haar missverkiezing.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant