Afbeelding
Foto: Pascal van Oers

Koninklijke onderscheiding voor Gijs van Doorn

Human Interest Human Interest Human Interest 551 keer gelezen

SCHIJNDEL | Gijs van Doorn uit Schijndel ontving op zaterdag 1 oktober een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die Gijs verricht voor de gemeenschap.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de Vrijwilligersdag van Schijndel/DE WIT. 

Overzicht verdiensten
1980 – heden: Bestuurslid/vrijwilliger bij stichting de Beemd Aktief

Stichting de Beemd Aktief heeft zo’n 40 vrijwilligers en de vele bewoners van de wijk zijn als het ware ‘de leden’ van de stichting. De heer Gijs van Doorn zet zich al ruim 40 jaren belangeloos en met veel enthousiasme in voor deze wijkraad. Hij is bestuurslid van de wijkraad, hij is mede organisator van het jaarlijks wijkfeest en hij was jarenlang scheidsrechter bij de jaarlijkse Zeskamp. De heer Van Doorn regelt samen met andere vrijwilligers de wekelijkse kaartavonden en bij overige activiteiten biedt hij een helpende hand.

1992 – heden: Bestuurslid/vrijwilliger bij RKSV Schijndel
De heer van Doorn zet zich vanaf 1992 belangeloos in als vrijwilliger voor voetbalvereniging RKSV Schijndel. Hij is zowel bestuurlijk als coördinerend en uitvoerend actief geweest voor de voetbalvereniging en nog steeds actief. Hij was jeugdbestuurslid, en jeugdtrainer. Nu nog steeds is de heer Van Doorn lid van de vrijwilligerscommissie. De heer Van Doorn is tevens de organisator van de Kabouterdagen. Hij organiseert mede voor kleine kinderen die graag willen voetballen maar nog geen 5 jaar zijn de trainingen en wedstrijdjes zodat zij op een leuke manier kennis maken met het voetbal. Hij organiseert mede de Scotty’s, dit is voor kinderen vanaf 5 jaar. Hij zorgt dat ook deze kinderen op een leuke manier training krijgen en de kinderen mogen om de beurt mascotte zijn bij de wekelijkse hoofdwedstrijden van het 1ste elftal. Jaarlijks verzorgt hij mede het zaalvoetbaltoernooi tussen de 3 Schijndelse voetbalverenigingen. Daarnaast is de heer Van Doorn lid van de sponsorcommissie en haalt hij de sponsoren binnen voor de voetbalvereniging. Tijdens evenementen of als er een bedankje voor de vrijwilligers geregeld wordt dan benadert hij de sponsoren. Ook voor prijzen bij een loterij/Goede Doelen, regelt de heer Van Doorn dit met de sponsoren. Nog steeds houdt de heer Van Doorn de administratie/kascontrole van de kantine bij.  

1986 – 2016 Collectant bij Hartstichting, afdeling Schijndel

Meer foto’s volgen later.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant