Het bloemenveld in bloei. Foto: Mariëlle Leenders
Het bloemenveld in bloei. Foto: Mariëlle Leenders Foto: Mariëlle Leenders

Energetisch bloemenveld voor vitalisering

Human Interest Human Interest 25 keer gelezen

SCHIJNDEL | Veel verschillende kleuren en een bijzondere vorm sieren het kersverse bloemenveld in Schijndel. Een buitenaardse landing is het dus niet, al heeft het daar wel wat van weg. Het is een initiatief van fotograaf en designer Mariëlle Leenders. Met de Flowers of Life wil ze de bodem van de akker vitaliseren, zodat er vanaf november een voedselbos kan groeien. 

“De akker is van Daan en Julie, dat zijn vrienden van mij. Hun plan is om daar een voedselbos te beginnen”, legt Mariëlle uit. Het terrein ligt braak tot november, tot zij met een idee kwam. “Ik stelde voor om een bloemenveld te maken. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook goed voor de bodem en de rest van de natuur.” Zo vitaliseren diverse bloemen, planten en kruiden de bodem, maar trekken deze ook verschillende insecten aan zoals bijen. De bloemenweide bestaat uit veel kleur dankzij onder andere de korenbloem, goudsbloem, slaapbol, lupine, afrikaantjes en de strobloem. “Daan en Julie vonden het een mooi idee. Uiteindelijk wilde ik er meer mee doen. Zo is de Flowers of Life ontstaan.”
Alle bloemen en planten vormen samen een grote bloem, gebaseerd op de Flower of Life. Dit patroon is weer gebaseerd op de natuur. De Flower of Life symboliseert de groei van al het leven. “We oogsten bijvoorbeeld bloemen voor heerlijke, energetische kruidentheeën. Zo heeft het bloemenveld veel functies”, aldus Mariëlle.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant