De Carewash wasstraat aan de Europalaan.
De Carewash wasstraat aan de Europalaan. Foto:

Geheel vernieuwde wasstraat van de Klik Groep in Schijndel loopt op rolletjes

Human Interest Op de koffie bij 865 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vind je het wel handig met je auto door de wasstraat of toch liever ouderwets met een emmertje en zeem? Je auto door de wasstraat rijden is gemakkelijk, je hoeft zelf niets te doen en het gaat een stuk sneller. Vooral wanneer je over modderige wegen rijdt, is een bezoekje aan de wasstraat zeker de moeite waard. 

Door: Caroline van der Linden

Al is het maar om de onderkant van je auto, maar ook je wielkasten goed schoon te houden en roestvorming te vermijden. In een paar minuten ben je er doorheen en in de meeste gevallen is het beter voor het milieu, dan dat je zelf met slang en zeep aan de slag gaat. Het water wordt namelijk opgevangen en gefilterd, zodat het vuil niet in het riool komt. En bij de modernste installaties wordt het zelfs opnieuw gebruikt, zodat het veel water bespaart. Helemaal mooi is het als er osmosewater wordt gebruikt. Dat is namelijk vrij van kalk, chloor, zouten, bacteriën en metalen en zorgt ervoor dat je auto zonder strepen of vlekken naar buiten rolt. Bij Carewash van de Klik Groep in Schijndel passen ze het toe.

Nieuwsgierig genoeg om hier iets meer van te weten, breng ik een bezoek aan Ronnie Koolen (hoofd inkoop, margebeheer en acties) en Richard Smeets (stationsmanager) van de Klik Groep aan de Europalaan in Schijndel. Reeds drie jaar is het bedrijf hier gevestigd. Bij aankomst zie ik de wasborstels van de onlangs geheel vernieuwde wasstraat volop draaien en loop ik de bijbehorende shop binnen. Uiteraard wordt elke klant goed geadviseerd over de verschillende soorten wasprogramma’s, die af te nemen zijn voor een voordelige prijs.

Ronnie: ,,We hebben een carwash met vier wasboxen en 3 stofzuigers waar het voor mensen mogelijk is om hun auto zelf te wassen en daarnaast hebben we twee splinternieuwe rollovers die het werk van de klant helemaal uit handen kunnen nemen. Er kunnen dertig auto’s per uur doorheen tot een maximale hoogte van 2 meter 50, lang wachten hoef je niet en met name kwaliteit leveren staat bij ons voorop.” ,,Door de textiele borstels die we gebruiken, komen de wagens schoner en droger naar buiten, zonder druppels en al zeker geen krassen”, vult Richard aan. ,,En door de grotere wielborstels die we gebruiken, worden wielen tot wel 21 inch brandschoon. Er zijn dan ook heel wat bedrijven met bussen die ons een bezoek brengen. Deze hebben natuurlijk grote wielen, waarvoor de wielborstels die wij gebruiken, ideaal zijn, omdat ze alles raken. Daarnaast nevelen we eerst iedere wagen in, waardoor insecten de kans krijgen om goed los te weken en je niet de wasstraat uitkomt met nog hier en daar een gevleugelde vriend op je voorruit. Kortom, het klinkt misschien cliché, maar het is wel waar het ons om gaat, als de klant tevreden is, zijn wij het ook”, kijken ze elkaar lachend aan.

,,Daarnaast hebben we regelmatig leuke acties en een lucratief spaarsysteem, waarbij bezoekers zowel bij een tank- als wasbeurt een spaarsticker kunnen ontvangen”, legt Ronnie uit. ,,Als klanten hier tanken, sparen ze in een rap tempo voor een leuke korting op een wasbeurt. Een samenwerking met het tankstation, om het voor de klant aantrekkelijk te maken.

Ook handig voor een breed publiek is het aanwezige DHL-punt in de shop, voor het halen en brengen van pakketten.” Het enthousiasme van de twee, valt in ieder geval niet onder stoelen of banken te steken. Ronnie en Richard zien er duidelijk naar uit om hun klanten aan de Europalaan te verwelkomen en voor iedereen een blinkend resultaat af te leveren. Meer informatie is te vinden op www.klikgroep.nl

Uit de krant

Uit de krant