Hans Santegoeds, John v.d. Donk en Joan Boumans natuurlijk met een pilsje aan de vertrouwde bar.
Hans Santegoeds, John v.d. Donk en Joan Boumans natuurlijk met een pilsje aan de vertrouwde bar. Foto: Bas Ulehake

Old Skool Skéndel: op stap terug in de tijd

Human Interest Human Interest 1.186 keer gelezen

SCHIJNDEL | The Crazy Horse, de Lindeboom, ’t Stuupke, Coronabar, ’t Grifke, de Hopbel, café Peer Wouters, Triangelbar, Lascar, Citybar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij al deze namen staan veel oren snel gespitst, maar gaan vooral de gedachten terug naar vroeger. Voor velen was het een onvergetelijke tijd. Om herinneringen op te halen is Old Skool Skendel van de grond gekomen. Een reünie voor stappers uit de jaren ’70 en ’80.

Door: Jeroen van de Sande

Iedereen kent het wel, op een feestje of na een wedstrijdje sporten, gezellig nabuurten. Zeker met leeftijdsgenoten komt het gesprek vaak al snel op hoe gezellig het was om in de jaren ‘70 en ‘80 op stap te gaan in Schijndel. Het aanbod was zo groot en divers dat het onmogelijk is om ze nu allemaal op te noemen. In de verre omtrek stond Schijndel bekend om het uitgaansleven. Vooral ook uit de aangrenzende dorpen kwamen er veel mensen.

Hans Santegoeds, John v.d. Donk en Joan Boumans hoorden vroeger bij het interieur. Soms verlangen ze terug naar de goede oude tijd en om dat een klein beetje te kunnen herbeleven hebben ze iets bedacht: Old Skool Skéndel. “Het is nu zeker nog gezellig maar het aanbod van café’s, kroegen en discotheken is in de loop der jaren wel flink terug gelopen. Ook de vele festivals en evenementen die er tegenwoordig zijn hebben een grote invloed op het huidige uitgaansleven. Het leek ons dan ook leuk om dat gevoel van toen weer eens te gaan herbeleven met onze leeftijdgenoten tijdens Old Skool Skéndel en wel op een locatie die al in 1970 haar deuren opende en nu nog steeds springlevend is: Café de Sporthal aan de Bunderstraat 6”, laten de mannen weten. “We willen vooral de generatie die niet meer elke week gaat stappen, maar het nog zeker niet verleerd is, een mooie avond bezorgen.” Oud-DJ’s, oud-kasteleins en oud-barpersoneel helpen mee om de sfeer compleet te maken. Ze staan te popelen volgens de heren.
Anekdote
In je herinnering worden dingen vaak steeds mooier en spannender. Toch was het volgens Hans, John en Joan wel echt zo dat het regelmatig zó druk was in de discotheken dat je als DJ minimaal een 12inch van een kwartier op moest zetten om naar het toilet te kunnen, omdat je dat in de 3,5 min van een singeltje niet kon redden. Met de huidige techniek is dat bijna niet meer voor te stellen, maar voor deze avond zijn toch de draaitafels weer van zolder gehaald en afgestoft. Inclusief de sproeier met water/alcohol om de wat mindere singletjes te besproeien....De kaartverkoop is inmiddels online gestart (www.oldskoolskendel.nl). Nog een paar kaarten vrij!

Uit de krant

Uit de krant