Afbeelding
Foto: Wiek van Lieshout

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Lijftogt

Human Interest Human Interest 186 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op dinsdag 26 april is Gerard Lijftogt thuis verrast door de burgemeester. Deze kwam hem mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje Nassau. Waarna hij de versierselen heeft opgespeld bij Gerard en de familie hem kon feliciteren.

Staat van dienst
- 1988-1999: Lid van bestuur van stichting Pastoor van Erp, destijds het bevoegd gezag van de basisscholen in Schijndel en van de school voor speciaal onderwijs. Decorandus heeft zich volop ingezet voor het gemeentelijk plan Huisvesting 2000.
- 1992-1998: Penningmeester en financieel adviseur van de bouwcommissie voor hockeyvereniging SMHC De Hopbel in Schijndel. Decorandus nam mede het initiatief voor de realisatie van het hockeycomplex met 3 kunstgrasvelden aan het Zuideinderpark in Schijndel.
- 2003-heden: Mentor aspirant-leden bij golfclub Bois-le-Duc. Daarnaast was decorandus coördinator van de Nobra-golfcompetitie en heeft het team hiervoor mede opgericht. Decorandus organiseert de Pettelaar-NoBra-dag en introduceerde daarbij de Pettelaar NoBra-bokaal.
- 2008-2018: Bestuurslid van ’t Spectrum in Schijndel. Decorandus was met name betrokken bij horeca-aangelegenheden en bij personeelszaken. Een ander punt was zijn sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van het tot stand komen van de podiumaccommodatie in ’t Spectrum.
- 2019-heden: Teamlid van commissie Geld en Zo en Budgetmaatjes. Decorandus zet zich vrijwillig in voor het spreekuur van het Project Geld & Zo in Schijndel, een project van stichting Welzijn de Meierij. Hij draait samen met andere vrijwilligers het spreekuur Geld & Zo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant