Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Foodtruck Schijndelse SaTheo voor het eerst op Paaspop

Human Interest Human Interest 1.319 keer gelezen

SCHIJNDEL | Theo van den Dungen is terug van weggeweest op Paaspop. Met zijn foodtruck Satheo debuteert hij op het festival. “Het voelt na al die jaren nog steeds als festivalfamilie, ons kent ons hé.” 

Voor hem is Schijndel natuurlijk een thuiswedstrijd. “Ik denk dat ik de enige ben die iedereen heeft gezien die geweest is op Paaspop. Heel Schijndel kwam even langs. Nadeel is wel dat je sommigen voor niets iets moet geven maar dat hebben ze ook verdiend.” Slager Dennis van de Ven heeft zijn barbecue bijvoorbeeld geleend aan Theo en hij kan aankloppen bij Van de Ven als zijn vleesvoorraad eventueel op raakt.

Paaspop is bekend terrein voor Van den Dungen. Hij deed er vijftien jaar geleden nog als vrijwilliger alle catering voor de Paaspop medewerkers. “Toen stond ik nog zelf boodschappen te doen bij de C1000 voor 300 man, nu kunnen er 1500 man of nog meer dagelijks eten. Het voelt na al die jaren nog steeds als festivalfamilie, ons kent ons hé.” Hij test bovendien ook veel dingen uit omdat Paaspop aan het begin van het festivalseizoen. De verhouding van het vlees bijvoorbeeld of hoeveel hij aan inkopen moet inschatten.

Godverdomme veel werken
Zijn motto is ‘alle gekkigheid op een stokje’. “Ik heb soep op een stokje, eierstokken, enzovoorts dus eigenlijk kan alles op een stokje.” De foodtruck begon twee jaar geleden en deed vorig jaar mee aan de minipaaspop. “Dat was echt heel knus en intiem. Er zijn nu toch veel meer mensen dan alleen uit Schijndel.” Satheo heeft doordeweeks en in het weekend het druk met festivals en feestjes. Toch gaat hij niet op foodtruckfestivals staan. “Daar heb ik het simpelweg te druk voor. Zoals Johan Cruijff altijd zei ‘als je gelukkig wil worden moet je in de basis iets doen waar je gelukkig van word’. Maar het is ook godverdomme veel werken.”

Op de Ramblas staat zijn tent. Theo vindt de sfeer daar super. “Mensen komen hiernaartoe voor de rust en zitten zo lekker met het zonnetje.” Het weer is gunstig voor de foodtrucks, nu gaat niet iedereen in de tent zitten. “Ik ben op veel festivals geweest, maar mooier dan Paaspop is het nergens. Hier draait het om de sfeer en de gemoedelijkheid in plaats van de grote artiesten”, besluit Theo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant