Afbeelding
Foto: Lars van Nieuwburg

Terugblik ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’: Lars van Nieuwburg

Human Interest Het Perfecte Plaatje Schijndel 293 keer gelezen

SCHIJNDEL | Richting het einde van het jaar gaan we terugblikken op een fantastische eerste editie van ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’. Tien kandidaten gingen de sportieve strijd met elkaar aan om de beste ‘amateur’ fotograaf van Schijndel te worden.

Deze keer blikken we terug met de nummer vijf van de ranglijst, Lars van Nieuwburg. “Ik kijk met heel veel plezier terug op de wedstrijd. Ik ben blij dat ik mee mocht doen en zoveel geleerd heb. Door de verplichte opdrachten ga je andere dingen fotograferen en leren dan je normaal zelf kiest.” 

“De mooiste foto van mezelf vond ik de nachtopdracht. Het was best lastig om de goede instellingen te vinden qua ISO en sluitertijd in het donker. Eerst had ik een hoofdlamp met te weinig lumen, waardoor mijn plan niet lukte. Toen heb ik een andere hoofdlamp met 100 lumen gevonden. En toen ik die eindelijk gevonden had moest mijn moeder haar arm ook nog zo stil mogelijk houden die naar het bord wees. Het was best lastig om alles goed te krijgen, maar het idee wat ik bij deze opdracht in mijn hoofd had is wel goed gelukt naar mijn zin. Ook grappig om ’s nachts op die locatie tussen de liggende en grazende koeien bezig te zijn waar verder niemand in de omgeving was,” vertelt Lars over zijn mooiste foto.

“De leukste opdracht vond ik om een bekende Schijndelaar te fotograferen. Toen ben ik meteen op mijn fiets gesprongen en naar Christel de Laat gefietst die hier vlakbij mij woont. Ik had een paar keer pech met een idee omdat iemand anders sneller was met vragen aan diegene die ik wilde vragen/mailen, dus ik dacht nu: gelijk gaan. Christel vond het leuk en nam echt de tijd. Het was haar idee om dit in de Blauwe Kei te doen. Dat ze zelf haar fans had opgeroepen om mee te stemmen en ik zo’n mega aantal stemmen had was echt een verassing.”

We vroegen Lars niet naar alleen naar zijn eigen mooiste foto, maar ook naar de mooiste foto gemaakt door een andere kandidaat. “De mooiste foto van de andere kandidaten vond ik de foto van Marc van Eeuwen die gemaakt is door Rosa. Die foto is echt gaaf, hij heeft een karakteristieke blik. Erg mooi gedaan!”

Bekijk ook de foto’s van van Daniel Spierings, Theo van Eeuwijk, Jan Oremans, Mirjam Konijnenberg en Janet van Rijsbergen terug.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant