Afbeelding
Foto: Janet van Rijsbergen

Terugblik ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’: Janet van Rijsbergen

Human Interest Het Perfecte Plaatje Schijndel 204 keer gelezen

SCHIJNDEL | Richting het einde van het jaar gaan we terugblikken op een fantastische eerste editie van ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’. Tien kandidaten gingen de sportieve strijd met elkaar aan om de beste ‘amateur’ fotograaf van Schijndel te worden.

We blikken ook met Janet van Rijsbergen terug op de wedstrijd. Zij eindigde de wedstrijd op een zesde plek. “Het was een heel mooi avontuur. Het heeft veel meer tijd gekost dan vooraf gedacht, maar het was de moeite waard. Ook het enthousiasme van familie en vrienden om me heen was dat ik me echt bijzonder voelde als deelnemer.” Als mooiste foto kiest Janet uiteindelijk toch voor haar biljartende schoonvader. “Ik het ook lastig kiezen uit alle foto’s. Ik ben nu bezig om een klein fotoboekje te maken met alle foto’s, de juryrapporten en dergelijke en als ik dan alle foto’s zo bij elkaar zie, zitten er toch veel mooie tussen (al zeg ik het zelf haha). Maar de foto van mijn schoonvader heeft toch het meeste ‘wauw’ effect voor mij.”

“De leukste opdracht, als ik zo terugkijk, is voor mij werk in uitvoering. Ik vond het zeer interessant om verschillende beroepen te mogen fotograferen en een kijkje te kunnen nemen in hetgeen hij/zij mee bezig is. Best wat uit mijn comfortzone, maar ook gaaf om te merken dat iedereen zich wel op zijn gemak leek te voelen. Iedereen die ik heb benaderd was ook erg enthousiast, maar mijn dochter iets minder… Maar gaven mij alle ruimte en tijd om foto’s te maken.”

“De mooiste foto die een andere kandidaat gemaakt heeft, vind ik na lang twijfelen, want er zijn zoveel mooie foto’s ingestuurd, uiteindelijk het zelfportret van Feline. Maar met die notitie dat, als ik naar alle inzendingen kijk, ik wel fan ben van de stijl van de foto’s die Rosa heeft gemaakt. De mooie composities, altijd super scherpe foto’s en een mooie bewerking. Daar kan ik nog veel van leren, blikt Janet terug.

Bekijk ook de foto’s van van Daniel Spierings, Theo van Eeuwijk, Jan Oremans en Mirjam Konijnenberg terug.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant