Hetty van Alebeek van Haarstudio Image opende vandaag haar zaak ondanks de lockdown.
Hetty van Alebeek van Haarstudio Image opende vandaag haar zaak ondanks de lockdown. Foto: Wiek van Lieshout

“Botox inspuiten mag wel, maar je haar verven niet?”

Human Interest Human Interest 1.559 keer gelezen

SCHIJNDEL | De lockdown is een harde klap voor iedereen, maar ben je ook nog ondernemer, dan komt het dubbel zo hard aan. Ook Hetty van Alebeek van Haarstudio Image aan de Boschweg in Schijndel baalt stevig van de hele situatie. Ook stoeit ze met de regels die vanuit de overheid worden opgelegd. “Waarom mag Botox inspuiten wel en haar verven niet?” spreekt ze haar ongeloof uit. Daarom besloot ze om haar kapperszaak vandaag open te doen. Dat duurde niet lang…

Om 10.15 uur stond een man en een vrouw op de stoep. BOA’s die Hetty kwamen vertellen dat ze de deur moest sluiten. Hetty: “Het was en jong stel die ook gewoon hun werk doen. Ze gaven me de tijd om mijn verhaal te vertellen en mijn werk af te maken. Er zat namelijk nog één iemand binnen die wachtte op een verfbeurt. Uiteindelijk kwam ik er met een waarschuwing vanaf.”

“Mijn personeel en ik zijn er echt ziek van dat we weer in een lockdown zitten. Het is alweer voor de derde keer. Terwijl andere landen maar één keer een grote en lange lockdown hebben gehad, zijn wij hier maar aan het sukkelen. Het is niet eens zeker dat iemand corona heeft opgelopen in mijn zaak. Daar is geen enkele melding van. Ik begrijp gewoon niet waarom een schoonheidsspecialiste wel een laserbehandeling mag doen en waarom ik geen blinde man zijn baard mag scheren. Of een man met Parkinson helpen die zelf niet kan scheren of knippen!”

De BOA’s hebben Hetty verteld dat als ze weer open gaat ze een boete krijgt van €1300,-. Daarna kunnen nog twee boetes volgen, alvorens de zaak dan voor langere tijd wordt gesloten. “Waarom bepaalt iemand dat voor mij? Het is mijn pand, mijn salon. Daarom wil ik voor mezelf en het personeel opkomen. Ik zou wel weer open willen gaan, maar doe dat niet meer alleen. Dan zouden we dat met zijn allen moeten doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant