Afbeelding

Gemeente gaat rotondes met voorrang maaien

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 1.094 keer gelezen

SCHIJNDEL | In een week tijd waren er drie ongevallen te betreuren op rotondes in Schijndel. In deze gevallen werd het zicht van de weggebruikers ernstig gehinderd door het hoogstaande bermbegroeiing. 

“We zijn bekend met de recente ongevallen. Op basis hiervan zijn we ter plaatse van de rotonde Floralaan en rotonde Steeg poolshoogte gaan nemen”, laat de persvoorlichter van de gemeente weten. “Inmiddels hebben we onze aannemers opdracht gegeven de rotondes en oversteken die door het hoge gras onoverzichtelijk zijn, met voorrang te maaien; daaronder ook de rotondes op de Structuurweg bij de Steeg en de Floralaan. Zij zijn daar vandaag mee begonnen, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Qua verkeersveiligheid is ter plaatse bebording en belijning aanwezig welke aangeven dat de overstekende fietsers en voetgangers zich niet in een voorrangssituatie bevinden.”

De woordvoorder laat verder weten dat het maaien van vlakken waar de bewerking ‘maaien en ruimen’ toegepast wordt, staat gepland vanaf week 25 tot en met week 29 voor geheel Meierijstad. Het maaien van stroken naast verharde wegen in geheel Meierijstad staat gepland week 24 tot en met week 29. Afhankelijk van weers-, terrein- en groeiomstandigheden kunnen ze binnen een marge van twee weken de planning verschuiven in tijd. “Wij willen de biodiversiteit in Meierijstad versterken en later in het seizoen maaien helpt daarbij; Biodiversiteit mag echter nooit ten koste gaan van de verkeersveiligheid. Over het geheel van Meierijstad bezien, zien we op dit moment onvoldoende aanleiding om de totale planning te verschuiven. Wij houden wel de situatie in de gaten en waar nodig maaien we op specifieke plekken eerder,” besluit de gemeente.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant