Vrijwilligers op zoek naar vogelnesten.
Vrijwilligers op zoek naar vogelnesten.

Gemeente gaat vrijwilligerswerk nog meer stimuleren

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 168 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Gemeente Meierijstad zet zich vanaf 2021 nog meer in om vrijwilligers(werk) te stimuleren, waarderen en faciliteren.

Hiervoor is een onderzoek uitgevoerd om voor de uitvoeringsagenda vrijwilligerswerk input te krijgen waar behoeften liggen. Er is door de welzijnsorganisaties een inventarisatie gehouden onder de vrijwilligers. Bijna 450 vrijwilligers en 45 vrijwilligersorganisaties hebben input geleverd. Daarnaast heeft de gemeente Meierijstad diepte-interviews afgenomen met 16 vrijwilligers uit verschillende sectoren. Gebaseerd op deze input zijn door gemeente Meierijstad acties geformuleerd die de gemeente gaat ondernemen om vrijwilligers nog meer te stimuleren, faciliteren en waarderen.

Bekendheid
De resultaten van de enquête laten zien dat inwoners van Meierijstad vrijwilligerswerk doen omdat ze graag iets willen betekenen voor anderen (72%) en omdat het leuk is (63%). Veelal werd aangegeven dat vrijwilligers voldoende ondersteuning en waardering ondervinden vanuit de eigen organisatie. Ook werd vaak aangegeven dat het lastig is om nieuwe vrijwilligers te vinden. Uit de enquête kwam vooral ook naar voren dat meer bekendheid gegeven kan worden aan het bestaande ondersteuningsaanbod en beter overzichtelijk in beeld gebracht kan worden wie binnen de gemeente gaat over welk (vrijwilligers)onderwerp. Daarnaast gaat de gemeente Meierijstad samen met de vrijwilligersorganisaties creatieve ideeën ontwikkelen om zo nieuwe vrijwilligers aan te kunnen trekken. Er is genoeg vrijwilligerswerk voor jong en oud en daar wil de gemeente Meierijstad samen met de welzijnsorganisaties de komende periode nog meer de schijnwerper op zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant