Afbeelding

Yvon Né in de KEG EXPO in ‘t Spectrum

Cultuur Kunst en cultuur 477 keer gelezen

Vanaf maandag 26 februari exposeert de Bredaase kunstenares Yvon Né in de KEG EXPO in Schijndel. De tentoonstelling Pioneer Spirit, met expressieve kleurrijke schilderijen en tekeningen, wordt op zaterdag 2 maart feestelijk geopend en is te zien tot en met 5 april. 

Naast haar schilderijen, tekeningen en monumentaal projecten, publiceerde ze ook vele poëziebundels en een roman. Haar dichtregels sieren vele gevels en bruggen in Breda en daarbuiten. Ook bij de Schijndelse Schaapskooi tref je een gedicht aan van Yvon Né.

“De ‘Werkelijkheid’ werkt en is vol werkingen. Ze ontvouwt zich onafgebroken in een verbijsterende veelvormigheid. Een mysterie. Ze is een ruimte vol energieën op doorreis. Ervaringen, gevoelens, gedachten, herinneringen – alles is energie. Deze complexiteit van krachten lééft, danst, is altijd in transitie. De ogenschijnlijke ‘wirwar’ toont hechte samenhang, lijkt te wijzen op een intelligente en spirituele dimensie aan de basis.

Ik nodig mensen uit om gevoelig te worden voor de bezielde en bezielende expressie van de Werkelijkheid en onze rol en verantwoordelijkheid daarin te overdenken. Dit ‘geheel’ is ‘heilig’ en eenmalig; een onvervangbare uitgebreidheid.”

Het werk van Yvonne Né is te zien van 26 februari tot en met 5 april van 10.00 tot 20.00 uur van maandag tot en met vrijdag in de KEG EXPO. De expositie is gratis te bezoeken op de eerste etage van het cultureel centrum het Spectrum Steeg 9 in Schijndel. Lift aanwezig.

www.kegschijndel.nl

www.yne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant