Afbeelding
Foto: Bart Hellings

Een buitenkansje voor mantelzorgers en hun zorgvragers uit Schijndel

Cultuur Kunst en cultuur 688 keer gelezen

SCHIJNDEL | De stichting Schijndelse ondernemers (S.O.S 700) stelt in samenwerking met Theatergroep Wildeman en Welzijn De Meijerij 90 kaartjes beschikbaar voor mantelzorgers en hun zorgvragers. Een kans om gratis de unieke voorstelling de Moederbanden in ‘t Spectrum te bezoeken.

Theatergroep Wildeman is extra verheugd met deze actie van S.O.S 700 omdat juist in deze voorstellingenreeks mantelzorg een belangrijke rol speelt.

In de Moederbanden is de hoofdrolspeler Antonie namelijk mantelzorger voor zijn moeder, die tot haar eigen frustratie, steeds meer zorg nodig heeft nadat ze een herseninfarct heeft gehad.

Het toneelstuk neemt je mee naar een muzikaal Schijndels gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers in de jaren ‘60. Een familie waar een uniek vocaal kwartet opbloeit. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan de hen zo benauwende wereld. Dan sterft plotseling Anne, de Alt mezzo na een auto-ongeluk. Dit mysterieuze ongeluk ontwricht de prille loopbanen van de anderen en kleurt het verdere verloop van hun leven.

Veertig jaar later is alleen sopraan Mieneke nog in leven. Om haar geheugen na een herseninfarct te prikkelen, gaat haar zoon Antonie op zoek naar de moederbanden met de oorspronkelijke opnamen van het familiekwartet. De muziek maakt veel herinneringen en verhalen los en ontrafelt geleidelijk de verborgen familiegeschiedenis. Naast nostalgie voedt die muziek echter ook haar verlangen naar een zachte dood.

De Moederbanden slingert je heen en weer tussen het verleden van de jaren ‘60 en nu. In deze wervelende voorstelling, doorspekt met herkenning en Brabantse humor, krijgt men een intieme inkijk binnen een familie met zijn onuitgesproken geheimen, pijn ,liefde, vreugde en verdriet. Extra bijzonder omdat juist veel familieleden van de personages ook daadwerkelijk meespelen en/of zingen of achter de schermen actief zijn. Daarnaast is er speciaal tijdens de matineevoorstellingen de mogelijkheid voor een Meet & Greet met de schrijver van het boek, de regisseur en een van de acteurs. Deze Meet & Greet is op de zondagmiddagen vóór de voorstellingen, om 13.00 uur.

Aanmelden voor deze speciale actie voor mantelzorgers en hun zorgvragers kan enkel via info@welzijndemeierij.nl 

Dit kan tot uiterlijk 22 december. Hierbij geldt: op = op. Wanneer je met een rolstoel komt of slecht ter been bent, geef dit a.u.b. aan tijdens de aanmelding.

Data van deze voorstellingen
Zondag 21 januari en zondag 28 januari aanvang 14.30 uur of zondagavond 21 januari aanvang 20.30 uur. Locatie: ‘t Spectrum Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant