Rick Terwindt
Rick Terwindt Foto: Johan Pabon

Laat de Dichter in je los

Cultuur Kunst en cultuur 264 keer gelezen

Stadsdichter Rick Terwindt en Phoenix Cultuur werken al een tijdje samen aan bijzondere projecten. Zo hebben ze samen met de Bibliotheek en Cultuur Haven Veghel al tweemaal het mooie programma Woorden met Akkoorden georganiseerd en komen ze elkaar tegen bij projecten in het onderwijs. De samenwerking bevalt goed en smaakt naar meer en Dichter Rick wil graag het mooie dicht-ambacht overdragen aan anderen. Zo ontstond het idee van cursussen dichten voor jongeren en volwassenen. Na de herfstvakantie starten de cursussen op de Noordkade onder de bezielende leiding van de bekende Stadsdichter.

Dichten en Voordragen voor jongeren - laat de dichter in je los!
Onder de professionele leiding van Rick Terwindt gaan de jongeren poëzie ontdekken, waarbij ze in tien workshops toewerken naar een afsluitend optreden met alle dichters. De opbouw van de lessen werkt hier ook naar toe. Een avontuurlijke reis door de poëzie, een duik in het creatieve schrijfproces, de geschreven en ongeschreven dichtregels, de kracht van de voordracht en de vormgeving. Alles komt aan bod. Tien workshops, tienmaal volle bak interactie. Rick gaat enthousiast aan de slag met de jongeren met het schrijven van gedichten. Ze werken samen aan rake teksten met de nodige technieken. Geschikt voor op papier en geschikt voor op het podium.

Dichten en Voordragen voor volwassenen - pak je pen, pak je podium
Ook de volwassenen gaan in de workshop van Rick poëzie ontdekken, waarbij ze in tien workshops toewerken naar een afsluitend optreden met alle dichters samen, jongeren en volwassenen. Ook hier komt alles aan bod: Poëziegeschiedenis, het creatieve schrijfproces, de (on)geschreven dichtregels, de kracht van de voordracht en het belang van de bladspiegel. Tien workshops, tienmaal interactieve taalbeleving. De deelnemers gaan enthousiast aan de slag met poëzie, schrijven, lezen en ontdekken. Wat zijn de technieken, hoe delen we eigen werk en hoe komt het over? Zo ontdekken de deelnemers de dichter in zich, ook op het podium.

De workshops bestaan uit 10 lessen en starten na de herfstvakantie op dinsdag 31 oktober 2023. In de tiende bijeenkomst op dinsdag 16 januari 2024 worden de groepen samengevoegd voor een voorbereidende workshop waarna het gemaakte werk aan elkaar en (eigen) publiek wordt gepresenteerd. Workshoptijd: Jongeren 14 t/m 18 jaar dinsdag van 18.30 – 19.45 uur en volwassenen dinsdag 20.00 – 21.30 uur. Locatie Noordkade Veghel. Kijk voor meer informatie op www.phoenixcultuur.nl

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant