Het depot van het RAADhuis.
Het depot van het RAADhuis. Foto: Mike Bink fotografie

De kunst van het herinneren

Cultuur 295 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het RAADhuis in Schijndel is een groot gedeelte van de Kunstcollectie Meierijstad te zien. Hier kom je op een speelse en toegankelijke manier in aanraking met kunst. Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit deze overtuiging worden er activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Zo ook ‘De kunst van het herinneren’, kunstkijken voor mensen met dementie en hun dierbaren. De volgende editie is op donderdag 6 april 2023 van 14.30 tot 15.30 uur in het RAADhuis

Bij deze activiteit staat het genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de kunstwerken tot leven. Kennis van kunst is geen vereiste. Bovenal willen de organisatie een ontspannen en inspirerende ochtend bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een klein gezelschap wordt gesproken over een vijftal kunstwerken aan de hand van een wisselend thema.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via museum@meierijstad.nl . Een aanmelding is voor 2 personen, iemand met dementie en zijn/haar mantelzorger. Het is ook mogelijk om deze activiteit voor een groep op aanvraag te organiseren. Neem contact op via ( museum@meierijstad.nl ) voor de mogelijkheden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant