Afbeelding

Hersenspinsels van Annie Veldkamp

Cultuur Kunst en cultuur 646 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op vrijdag 25 maart wordt de tentoonstelling : Hersenspinsels van Annie Veldkamp officieel geopend. De expositie van het werk van deze Rooijse kunstenares is vanaf 14 maart tot en met 23 april te zien in de KEG EXPO in het cc. ’t Spectrum in Schijndel. 

Al meer dan 15 jaar is Annie Veldkamp dagelijks aan het werk met vilt in haar atelier AV Look. “Het is voor mij een vorm van mediteren”. Haar vilten kunstwerken zijn vaak grote 3 dimensionale objecten. Vernieuwend is het gebruik van zeefdruktechniek op het vilt. 

“Vrij zijn is een van de belangrijkste hoofdlijnen van en in mijn werk. Zoeken zonder beperkingen, voorwaardes of meningen in een natuurlijke omgeving die vraagt om ontdekt te worden. Experimenteren staat centraal en door het ontdekken van nieuwe kleuren, andere vormen of gekke structuren tijdens mijn werkproces , voel ik het ultieme gevoel van vrij zijn. 

 Waar in mijn andere werk vaak de nadruk ligt op natuurlijk en het gebruik van kleur , ligt in dit in de tentoongestelde werken, op abstractie, structuur en detaillering.” 

Het project deel met elkaar. Voorjaar 2020.
Op het moment dat mensen weer behoefte kregen om naar buiten te gaan, te ontmoeten, en samen te creëren sloeg het coronavirus toe. Er is dan fysieke afstand nodig om het virus te bestrijden. Maar het virus verbindt juist op mentaal en vooral emotioneel niveau. Om samen creatief uiting te geven aan deze lastige tijd bedacht Annie Veldkamp een project met als titel “Deel met elkaar”. Een creatieve uiting van 200 enthousiaste mensen uit binnen en buitenland die op verzoek van de kunstenares uitgenodigd werden om mee te werken. Dit leidde uiteindelijk tot een imposant ruimtelijk werk wat op vele plaatsen de komende tijd te zien zal zijn.

De KEG EXPO is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van ’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel van maandag tot en met vrijdag van 10.00- 20.00.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant