Afbeelding
Foto: Wim Kusters

Sint-Cecilia in bijzonder benefietconcert

Cultuur Kunst en cultuur 220 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 27 maart verleent het jeugdorkest van Sint-Cecilia uit Schijndel haar medewerking aan een bijzonder benefietconcert, samen met de orkesten van initiatiefnemer schoolorkest Mercator et Musica (Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch) en het opstaporkest van de Koninklijke harmonie ’s-Hertogenbosch. Met het concert worden instrumenten en geld ingezameld voor muziekprojecten voor jongeren in Oeganda en Colombia. Het concert wordt gehouden in Huis73 in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. 

De opbrengsten van het benefietconcert gaan naar de stichting Muziek voor Kinderen, een organisatie die kinderen in achterstandsposities door muziekonderwijs nieuwe ervaringen en perspectieven wil bieden. Hiermee probeert de stichting de kinderen een grotere kans te geven op financiële onafhankelijkheid.

Het idee voor het benefietconcert is geboren bij de Schijndelse muziekdocent Roger van Straaten van het Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch, ook verbonden aan het Schijndelse Sint-Cecilia. Samen met zijn schoolorkest bedacht hij een benefietactie voor deze stichting en daar is de samenwerking met ook de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch bij gekomen.

De drie orkesten samen brengen ruim tachtig veelal jonge muzikanten op het podium. De orkesten spelen samen enkele stukken en treden afzonderlijk op. Het concert begint om 15 uur en duurt tot ongeveer 17 uur.

Publiek is van harte welkom en de opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de actie. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.huis73.nl. Iedereen wordt verder van harte uitgenodigd om donaties te doen, die allemaal naar de stichting Muziek voor Kinderen gaan.

Op de middag zullen vertegenwoordigers van de stichting Muziek voor Kinderen aanwezig zijn. Via het internet wordt geprobeerd een live-verbinding te maken met de projecten in het buitenland.

De organisatie van het benefietconcert is volledig in handen van de leerlingen van het schoolorkest van het Stedelijke Gymnasium. “Ons doel is zoveel mogelijk geld en instrumenten inzamelen voor de stichting Muziek voor Kinderen. Voor jonge mensen die in die landen niet de kansen hebben die wij hier wel hebben. Muziek en het volgen van muzieklessen is een belangrijke stap in je ontwikkeling,” aldus Roger van Straaten. “Dat gunnen wij de kinderen In Oeganda en Colombia ook.” Op de school gaan diverse challenges ook nog geld in het laatje brengen voor de actie.

De muziek-instrumenten-inzamelingsactie loopt al. De verenigingen hebben instrumenten bij elkaar gebracht die zij niet meer nodig hebben maar na revisie nog een mooie rol krijgen. In totaal gaat het om zo’n dertigtal instrumenten, variërend van fluit tot grote basinstrumenten en een compleet instrumentarium voor een nieuw op te richten brassband. Overigens gaan de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch deze instrumenten daadwerkelijk volgen en contact onderhouden met de bespelers ervan in een meerjarig schoolproject. 

Over de stichting
Muziek voor Kinderen biedt gratis muziek- en danslessen aan in o.a. Oeganda en Colombia en eerder al in India. De kinderen maken daar gebruik van de muziekinstrumenten van de lokale muziekschool. Ook biedt de stichting soms lunch aan en vergoeden zij de reiskosten van de kinderen. Om dat allemaal te betalen zijn Fondsen nodig en die komen o.m. van de Nederlandse stichting Muziek voor Kinderen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant