Het depot van het RAADhuis.
Het depot van het RAADhuis. Foto: Mike Bink fotografie

Expositie de Kunst van het Kiezen

Cultuur Kunst en cultuur Politiek 159 keer gelezen

SCHIJNDEL | De expositie De Kunst van het Kiezen laat de kunstwerken zien die de lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 uit de gemeentelijke kunstcollectie hebben gekozen.

De gemeente Meierijstad heeft een groot kunstbezit. Het Museum Jan Heestershuis met de collectie van Jan Heesters behoort hiertoe. En de kunstwerken uit de voormalige gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. Hiervan is het grootste deel sinds dit jaar ondergebracht in het RAADhuis in Schijndel. 

De keuze van de kandidaat
Kunstcollectie Meierijstad heeft de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadverkiezingen 2022 uitgenodigd om één kunstwerk uit de gemeentelijke collectie te kiezen. Dit werk komt samen met hun persoonlijke verhaal of motivatie te hangen in de tentoonstelling ‘De kunst van het Kiezen’. De reden waarom een werk is gekozen kan van alles zijn: een relatie met de maker, het materiaal, het onderwerp, de stijl.

De gekozen kunstwerken zijn in de aanloop naar de verkiezingen te zien op de eerste verdieping van het RAADhuis. Deze tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van het RAADhuis. In het RAADhuis is behalve een vaste presentatie ook een Open Depot, waar bezoekers vrije toegang toe hebben. 

Aan welk kunstwerk geef jij je stem?
Ook als kiezer kun je een bijdrage leveren. Iedereen is van harte welkom om tijdens het bezoek aan de tentoonstelling een werk uit het open depot te kiezen en een bijbehorende motivatie achter te laten. Welk kunstwerk verdient het volgens jou om meer in de spotlights te staan? En waarom? 

Met de keuzes van het publiek wordt op een later moment een nieuwe tentoonstelling samengesteld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant