Koninklijke Harmonie St. Cecilia tijdens een eerder optreden. Foto: Pascal van Oers.
Koninklijke Harmonie St. Cecilia tijdens een eerder optreden. Foto: Pascal van Oers. Pascal van Oers

Koninklijke Harmonie St. Cecilia kan eindelijk weer optreden

Cultuur Evenement 382 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na een lange periode van stilte sinds de start van de lockdown kan de Koninklijke Harmonie St. Cecilia eindelijk weer een mooi en afwisselend concert geven: Meet the Bands!

September 2019 – de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia geeft, blijkt later, middels haar bevrijdingsconcert ter ere van 75 jaar bevrijding haar laatste concert voordat daarna in het voorjaar van 2020 het Coronavirus de wereld in een wurggreep neemt. En nu, twee jaar later, mag de vereniging op 16 oktober Schijndel weer laten genieten van haar muzikale klanken tijdens haar eerste concert sinds Corona: “Meet The Bands”. Het wordt een mooi uitwisselingsconcert met 2 orkesten. De Drumfanfare opent het concert met een nieuw en gevarieerd programma, van marsen tot pop. 

Daarna treedt het poporkest PUUR uit Netersel op met bekende popnummers in een instrumentaal jasje. Beide orkesten kennen een vergelijkbare geschiedenis: van tamboerkorps via drumband naar drumfanfare. Poporkest PUUR heeft inmiddels een volgende stap gezet en heeft zich een nieuwe huisstijl aangemeten met een nieuw repertoire en een nieuw outfit. Waarom voor de naam PUUR gekozen is? Gewoon, omdat het woord kracht uitstraalt, fris klinkt en aangeeft waarom iemand muziek maakt: puur liefde, puur kunst, pure passie.

Het concert begint om 20.00 uur in de Theaterzaal van Cultureel Centrum ’t Spectrum te Schijndel. De organisatie is erg blij dat ze na twee jaar weer een live concert mogen verzorgen en nodigen iedereen dan ook van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De entree is gratis. De bezoekers van het concert dienen echter wel een QR-code of het bewijs van een negatieve PCR-test en identiteitsbewijs mee te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant