Afbeelding
Tom Keetels

Het Perfecte Plaatje Schijndel: opdracht 4

Cultuur Kunst en cultuur Het Perfecte Plaatje Schijndel 1.139 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na de onderwerpen natuur, architectuur en stilleven krijgen jullie bij opdracht 4 een nieuwe uitdaging. In de video leggen we uit wat opdracht 4 inhoudt en wat er van de tien kandidaten verwacht wordt. Naast de tien kandidaten mag iedereen mee doen met deze opdracht en zijn of haar beste foto insturen naar redactie@mooischijndel.nl


Bij opdracht 1 van Het Perfecte Plaatje Schijndel gaan de deelnemers aan de slag met een zelfportret. Maak een foto waar je zelf in centraal staat. Het mag een foto zijn waar je close-up op staat, maar ook dat je in een omgeving zit/staat. Zolang jij maar centraal staat. 

Voorwaarden
- Geen veredelde selfie
- Aanleveren in JPG
- Beeldoptimalisatie mag wél
- Beeldmanipulatie mag niet
- Origineel bestand meesturen
- Toelichting bij de foto
- Uiterlijk 3 juli 17:00 inleveren

Tips opdracht Zelfportret
De juryleden van Foto Keetels hebben voor jullie weer enkele praktische tips op een rijtje gezet.

Kracht van portret

Een goed zelfportret is meer dan een foto van jezelf – het zegt iets over wie je bent, over je karakter, over je gemoedstoestand. Het vergt enig lef om jezelf te laten zien. Je stelt je kwetsbaar op. Vergeet niet: kwetsbaarheid is een kracht, géén zwakte!

Kaderen

Misschien denk je bij een zelfportret als eerst aan een close-up of borstportret. Dat kan zeker een krachtig portret opleveren. Daarnaast kun je jezelf ook als aandachtspunt in een ruimte of omgeving plaatsen. Het gaat erom dat je de blikvanger in de foto bent.

Techniek

Gebruik een statief én de zelfontspanner (of remote controle) om zelf de foto te maken. Denk ook na over het licht waarin je wilt fotograferen. Net als bij het stilleven is het licht essentieel voor hoe het portret uitkomt. En stel jezelf de vraag: wil ik alles scherp afgebeeld hebben in de foto of juist niet?

Wil je tips? Loop gerust binnen bij Foto Keetels.


Tom Keetels


Rembrandt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant