Afbeelding

Het Perfecte Plaatje Schijndel de derde opdracht

Cultuur Kunst en cultuur Het Perfecte Plaatje Schijndel 788 keer gelezen

SCHIJNDEL | Opdracht 2 van Het Perfecte Plaatje Schijndel zit er op. In de video leggen we uit wat opdracht 3 inhoudt en wat er van de tien kandidaten verwacht wordt. Naast de tien kandidaten mag iedereen mee doen met deze opdracht en zijn of haar beste foto insturen naar redactie@mooischijndel.nl 


Bij opdracht 3 gaan de deelnemers aan de slag met het maken van een stilleven. Gebruik bij het maken van het stilleven minimaal een Schijndels product. De Jury bestaande uit Frans en Tom Keetels van Foto Keetels aan de Molenstraat laat zich graag verrassen, maar voor tips kun je altijd bij ze terecht.

De foto’s zullen aan enkele voorwaarden moeten voldoen:

- Er moet een ‘Schijndels’ product in de foto zitten.
- Het moet een nieuw gemaakte foto zijn, dus niet uit je archief.
- Lever de foto in JPG in .
- Origineel (eventueel RAW-bestand) bestand meesturen.
- Beeldoptimalisatie mag wél.
- Beeldmanipulatie mag niet.
- Korte toelichting bij de foto. Bijvoorbeeld over welke producten je hebt gekozen en waarom je voor de compositie en lichtinval gekozen hebt.

- Uiterlijk 19 juni 17:00 inleveren op het e-mail adres redactie@mooischijndel.nl. Je hebt dus één week om dat perfecte plaatje te maken.
- Plaats de foto’s niet op social media want de jury gaat de foto’s anoniem beoordelen.

In de video legt Tom Keetels de opdracht uit. Voor de deelnemers aan de wedstrijd en de thuisopdracht hebben Frans en Tom enkele tips op een rij gezet waarmee je het perfecte plaatje kunt maken.

1. Doe onderzoek

Lees je in: wat is een stilleven precies? Bekijk voorbeelden van stillevens en vergeet hierbij de kunst niet. Kijk hoe kunstenaars stillevens opzetten, hoe is de plaatsing en verhouding van kleinere en grotere spullen. Kortom: bestudeer veel stillevens!

2. Uitlichten

Het licht waarin je het stilleven fotografeert is van grote invloed op het resultaat. Het is bepalend voor de sfeer van de foto en voor het gevoel van diepte. Probeer een heel vlakke foto te voorkomen. Experimenteer met één of meerdere lichtbronnen. Kijk goed en leer ervan.

3. Zorgvuldig

Een stilleven maak en fotografeer je niet tussen neus en lippen door. Zorg dat je alle rust en tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Het zit hem echt in de details: iets een beetje verschuiven, iets weglaten of iets toevoegen, et cetera. Het is ook zeer verstandig om je camera op statief te zetten, zodat je kunt fotograferen met de laagste ISO waarde voor de beste kwaliteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant