Yvonne van Haaren aan het werk.
Yvonne van Haaren aan het werk. Picasa

Gemondse schrijft en illustreert prentenboek

Cultuur Kunst en cultuur 915 keer gelezen

GEMONDE | De Gemondse Yvonne van Haaren heeft voor het eerst een prentenboek geschreven én geïllustreerd. Het heet ‘Een thuis voor Muis’ en ze geeft het in eigen beheer uit. Eric Geurts van Elan media heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen.

De inspiratie voor dit boek haalt Yvonne uit haar eigen omgeving. “Ik ben zelf netwerkpleegouder met mijn man. Dat is iemand uit de familie- of kennissenkring van het kind die gevraagd wordt om officieel pleegouder te worden. In ons geval gaat het om onze kleinkinderen. Er is behoefte aan boeken voor jonge kinderen over dit thema, maar ook voor kinderen die niet in een ander gezin opgroeien is het een leuk voorleesverhaal. De moraal is dat je erbij hoort en goed bent zoals je bent”, legt de Gemondse uit. Yvonne wilde al langer een prentenboek maken en nu is haar droom uitgekomen. Ze heeft plannen voor een peuterboek, maar ze wil eerst dit project afronden.
Het verhaal ‘Een thuis voor Muis’ gaat over Muis die bij een andere familie gaat wonen. Iedereen zal begrijpen dat opgroeien in een ander gezin impact heeft op je leven. Het gevoel dat je anders bent, wennen aan je nieuwe plek… het hoort er allemaal bij. Voorlezen en het bespreken van prentenboeken levert vaak mooie gesprekken op als een kind zich herkent in het verhaal.

Het boek past in elke boekenkast voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het boek is vooraf te bestellen tot 20 april via thuisvoormuis@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant