Afbeelding
Foto: Kevin van Crey

De Nôtebende stopt ermee

Carnaval 1.005 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op 22 februari hebben de leden van de Nôtebende besloten om met het muziekclubje te stoppen. Een aantal leden, waaronder de muzikaal leider Jos Fransen, vonden het mooi geweest. Vele jaren heeft de Nôtebende het Carnaval in Schijndel van muzikale klanken voorzien. 

Carnaval 2024 was voor een aantal leden een afscheid. In het voorprogramma van Kolderiek en concert Carnavalesk heeft de Nôtebende zich van de beste kant laten zien. Ook in de optocht, bij het snertconcert, in het scholenorkest en bij verschillende recepties toeterden zij hun partijtje mee. 

De Nôtebende is in 2015 ontstaan door het samengaan van de Bloasbende en de Lochte Nôte. Beide muziekskes hadden last van muzikale onderbezetting en samen waren zij weer sterk voor een aantal jaren.

De Nôtebende wil alle mensen bedanken die, soms met gevaar voor eigen trommelvliezen, geduldig hebben geluisterd. En ze dankt alle mensen die ‘Speule!’ riepen, ook als dat minder werd gemeend. 

Hoewel de Nôtebende stopt, komt u een aantal muzikanten vast weer tegen. In een andere samenstelling of een andere kleur, maar even enthousiast trommelend, toeterend en tetterend. “Houdoe en bedankt!”, sluit de Nôtebende af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant