Weet jij al wie het zijn?
Weet jij al wie het zijn?

De boerenbruiloft: hij eet van drie walletjes!

Carnaval 357 keer gelezen

De maand december is feestmaand èn de maand waarin het bruidspaar van de boerenbruiloft bekend wordt gemaakt. Sinterklaas is net het land uit, de kerstbomen verlichten de huiskamers. Gezellig. Maar ondertussen is ons bruidspaar al druk doende met appjes, piekeren over een jurkske, een pèkske, oh ja ôk vur de keinder, presentjes, muziek…. Tijd om eens wat los te laten over ons stel!

Hij was 16, zij was 25 toen ze elkaar ontmoetten. Rob de Nijs had een voorspellende droom en daar een lied over gemaakt (en wat feiten aangepast). Het initiatief hiervoor zal destijds echt wel bij haar gelegen hebben, want zij regelt altijd alles. Normaal gesproken is de bruidegom als eerste aanwezig bij de verloving. Nu niet. En dat snap ik, zij heeft echt Alles onder controle! Haar huidige partner heeft geen enkele moeite met deze move; ‘Hebben is houwe” riep hij. Nu blaast hij even heel hard van zijn toren, maar we zullen nog wel eens zien wie er staat te janken als het zover is. Dan is zijn management en tevens frietbakker vertrokken; houdoe!

Onze bruidegom eet van drie walletjes. Dat komt volgens hem omdat zijn huidige partner zogenaamd vreemde geluidjes maakt en zij het Schorsbos minder beheerst. Wat een reden om het bij een ander te gaan zoeken…. Ik snap het niet, zo’n lief ding! Tijdens de verloving zat er nog een ander te lonken naar hem, schaamteloos te proosten. Champagne met een dikke knipoog. Het was een ‘menage à trois’, en wij zagen het -met tien man sterk- niet. Pas later, toen alles bij mij aan het bezinken kwam bij mij het beeld; wanne Casanova! Hij heeft de ‘looks, the moves en the talk’ hij is geweldig….val ik nou trouwens mennen eige mens af?

De 2e generatie trouwt, letterlijk en figuurlijk. Ze zijn jong, gezellig, bekend in Schorsbos en hun achterban, daar kunde nie omheene. Deze bruiloft gaat een bijzondere worden, dat kunnen we nu al vertellen. Volgende week hebben we nog een aantal tips. En… misschien een leuk nieuwtje over de dag zelf.

Begint alvast mi wa kleingeld in oew spaarpotje te douwe vur dees bruiloft, ge wilt um nie misse.

Winactie
“Meen je te weten wie het zijn? Mail dit dan naar ellenvanengelen8@gmail.com en misschien win jij dan twee kaarten voor het ontbijt. De komende weken zullen wij nog wat hints weggeven. Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen!”,  De Commissie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant