Tom Dissel en Frank van Doremalen.
Tom Dissel en Frank van Doremalen. Foto: Bas Ulehake

Nieuwe minister-president voor Schorsbos Tom Dissel geeft het stokje over

Carnaval carnaval 738 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na 28 jaar als minister-president van het Schorsbosser kabinet vindt Tom Dissel het tijd om het stokje over te dragen. Frank van Doremalen zal het op 11-11 tijdens de avond van de bekendmaking van de Prins overnemen. Tom Dissel kijkt met een mooi gevoel terug op deze periode. “Het is mooi om te zien wat we in al die jaren hebben neergezet. Er zijn vele dingen veranderd, maar altijd met respect voor tradities.”

Door : Bas Ulehake

Het had langer dan 28 jaar kunnen zijn dat Tom minister-president van Schorsbos was, maar omdat zijn vader, Tom Dissel sr., nog in de prinsenclub zat, hield hij de boot nog even af. Toen zijn vader als voorzitter van de Prinsenclub stopte, stapte Tom toch in. “Ik heb vele dingen zien veranderen. De organisatie was toen ter tijd nog in handen van de SOK (Schijndelse Organisatie Karnaval), maar er kwamen steeds meer muziekskes die zich in ‘SM’ (Schijndelse Muziekskes) verenigden. Later zijn deze samengegaan tot ‘SMOK’ (Schijndelse Muziekskes Organisatie Karnaval). Zo’n 20 jaar geleden hebben we ook een plan opgesteld over hoe carnaval er over elf jaar uit ziet. Een van die punten was dat we een Schijndelse Prins wilden hebben. Elf jaar later was het zover en werd Willem van Alebeek de eerste Schijndelse Prins. Het is ook mooi om te zien dat bij een nieuwe raad ook steeds nieuwe ideeën ontstaan. Zo zijn er ieder jaar veranderingen, maar hierbij bewaken we wel de tradities en het Schorsbos eigen.”

Frank van Doremalen, voorzitter van Honger & Dorst, nam al iets eerder de officiële taken van Tom over, maar het officiële moment is tijdens de Prinsenbekendmakingsavond op 11-11 in De HeerenMeester. Van jongs af aan vierde hij al carnaval in Schorsbos. Het carnaval zit dan ook wel een beetje in zijn bloed. “Mijn opa heeft vroeger nog in de raad van 11 gezeten en mijn oom Willy Leuvering is ook geen onbekende in het Schijndelse carnaval. Zelf ben ik inmiddels al vele jaren voorzitter van Honger & Dorst. Ik hoop dat ik als nieuwe voorzitter een verbinder kan zijn, we doen het namelijk met zijn allen. Verder wil ik blijven kijken hoe we het kunnen blijven moderniseren.”

“Het meest trots ben ik op de visie die we hebben neergezet,” gaat Tom verder. “We zijn met de tijd meegegaan en hebben vele mooie nieuwe ideeën zien ontstaan. Het is ook mooi om te zien hoe horeca, gemeente en vooral ook de clubs samenwerken.” Daarnaast was de samenwerking in het kabinet met de andere ministers waardevol, ook dat maakt dat je het zolang volhoudt. Carnaval is iets van ons allen. Het is niet zo dat Tom helemaal niets meer gaat doen met carnaval, want hij blijft met zijn club de Geinstampers carnaval vieren en is nog steeds betrokken bij de organisatie van Schorsbos Glorie en het Liekusfist. “Maar ik ga de komende carnaval vooral lekker genieten van een potje bier”, besluit Tom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant