Dirigent van de harmonie Antoine van Rooij kan niet wachten tot Concert Carnavaleske begint.
Dirigent van de harmonie Antoine van Rooij kan niet wachten tot Concert Carnavaleske begint. Foto: Bas Ulehake

Concert Carnavaleske gemaskerde voorpret

Carnaval carnaval 522 keer gelezen

SCHIJNDEL | Harmonie Sint-Cecilia wil uitpakken met het Concert Carnavaleske. Met een repertoire voor jong en oud en vier gemaskerde zangers of zangeressen worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. “Het wordt gewoon één festijn om carnavalsprikkels van te krijgen.”

Door: Cis van Pinxteren.

Dirigent Antoine van Rooij ziet de beleving van zijn orkest groeien per repetitie. “We hebben vorige week donderdag nog de laatste repetitie in de spiegeltent en daarna gaat het gebeuren. Ik heb er veel zin in, de twee eerdere edities waren een groot feest. Het leuke van die carnavalsconcerten is dat overal carnaval anders wordt gevierd.” Zo ook in Veldhoven (Rommelgat) waar Antoine in 2005 Prins was en Schorsbos. Van Rooij: “Schijndelaren komen meteen in groen, wit en gele kleuren binnen. Dat is toch een andere sfeer dan in je gewone kloffie. We roepen mensen ook op om verkleed naar het concert te gaan en uit volle borst mee te zingen. Het wordt gewoon één festijn om carnavalsprikkels van te krijgen.”

Schijndelse trots
Vier gemaskerde zangers of zangeressen vormen de rode draad van deze editie. De identiteit van het kwartet blijft voorlopig in mist gehuld, ook voor het orkest. “We willen niet dat dit geheim wordt rondgebazuind. Of het bekende Schijndelaren zijn van de voetbalclub, het gilde of iets anders blijft voor iedereen een verrassing. We hoorden ze wel achter een scherm tijdens de repetities, ieder van hen wist de wijs te houden maar ze hebben niet allemaal een zangstem. Kom dus vooral kijken, je weet niet wat je mist!” Van Rooij vindt dat het saamhorigheidsgevoel van Concert Carnavaleske speciaal aanvoelt in de week vóór carnaval. “Mensen die op skivakantie gaan kunnen zo toch nog de carnavalssfeer proeven. Ik denk dat er zelfs tijdens carnaval in Schijndel weinig avonden zijn die zo mooi zijn en waar iedereen komt voor hetzelfde. Als je met carnaval ergens op stap gaat dan is het afwachten of het goed of slecht bevalt. Bij het carnavalsconcert weet je qua muziekgenres wat je krijgt.” De nieuwe medley Carnaval XL staat dit jaar ook op het programma met daarbij meer carnavalsmuziek voor de jeugd zoals Snollebollekes en de Duitse hit Atemlos. De winnaar van het Loet Woutersvaandel, de OPA’s en de Plekkers die de Ik-Willem-trofee wonnen tijdens het Liefkusfist doen onder meer mee. Bovendien gaan drie jonge dames van harmonie Sint-Cecilia het podium op met een K3 liedje. De dirigent vindt dat jeugdige initiatief geweldig en kan niet wachten tot het dak eraf gaat. “Voor mij als buitenstaander komt de beleving van iedereen over als Schijndelse trots, je wordt daarin meegezogen. Je ziet dat het leeft en dat het verlangen naar carnaval groeit. Men wordt door onder meer Concert Carnavaleske warmgedraaid voor het feest der feesten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant