Een vorige editie van het Krek wa anders bal
Een vorige editie van het Krek wa anders bal Foto: Bas Ulehake

Het Krek Wa Anders Bal gaat een feestje bouwen

Carnaval carnaval 1.227 keer gelezen

SCHIJNDEL / SCHORSBOS | Eindelijk! Dat denkt de organisatie, samen met de artiesten, genodigden en vrijwilligers, van het jaarlijkse Krek Wa Anders Bal. Het carnavalsfeest voor gehandicapten bestaat inmiddels 22+1,11 jaar. “Natuurlijk hadden wij het vorig jaar groots met iedereen willen vieren, maar we vieren het jubileum feest gewoon dit jaar.” Aldus Mascha, een van de organisatoren.

Carnaval is een volksfeest en het volk, dat zijn wij allemaal. Dat was ook de gedachte ruim 22 jaar geleden bij de oprichting van het Krek Wa Anders Bal. Een fantastische feestmiddag waar mensen die krekwa-anders zijn centraal staan en voorop in de polonaise gaan (ook met rolstoel). En zo’n fantastische feestmiddag is niet mogelijk zonder de vrijwilligers, artiesten en de leden. De leden van de Club van 100 zijn personen of bedrijven die een warm hart toe dragen aan het Krek Wa Anders Bal met een kleine financiële jaarlijkse bijdrage. Zij dragen met carnavaleske activiteiten met trots het Club van 100 Schild.

“We hopen de 100 leden te bereiken, vandaar ook de naam Club van 100.” Zegt Ria, mede oprichter. Ria heeft tijdens carnaval 2017 ook de titel Moeder van Schorsbos gekregen. “En ook mensen met een handicap horen onder de vleugel van Moeder van Schorsbos”, aldus Ria.

“Laten we ook onze eigen Toppers niet vergeten! De artiesten van het Krek Wa Anders Bal komen al jaren belangeloos optreden en helpen veelal achter de schermen ook nog mee. Zij verdienen echt een lintje! Van ons hebben ze met de carnavals-stream in 2020 al een eigen gouden plaat gekregen!” Geeft Mascha aan. De artiesten zijn ook dit jaar weer van de partij; Theo van Veghel, Peter Hellings, René Ulehake, Clown Euginio, Arnold van Osch, Rico Sanders, Dirk Drost en ZUS.

Vanwege het jubileum jaar, is het dit jaar Krek Wa Anders. Wat is er dan anders dan anders? “Nou, we willen natuurlijk ook nog wat als verrassing overhouden, maar…het feest is in de tent op de markt, het programma is uniek, en ja je hebt een toegangsvoucher nodig.” Geeft Mascha aan.

Mascha en Ria organiseren, samen met Ans, Marlies, Marieke en Harold, het Krek Wa Anders Bal. Achter de schermen zijn zij het hele jaar door druk bezig met dit feest. Samen met de artiesten en vrijwilligers zorgen zij ervoor dat het een onvergetelijke feestmiddag is.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant