Speeltuin aan Mars
Speeltuin aan Mars Foto: Bas Ulehake

Omwonenden Mars willen graag speeltuin behouden

Algemeen 880 keer gelezen

SCHIJNDEL | Omwonenden van de speeltuin bij Zwaardvis, Dolfijn en Mars kregen medio januari een brief in de bus waarin stond dat de gemeente van plan was de speeltuinen bij die locaties samen te voegen. Buurtgenoten zijn daarop een petitie gestart om beide speeltuinen in de buurt te behouden.

Door: Bas Ulehake

“Een van de aanwonenden van de speeltuin had een brief in de bus gekregen vanuit de gemeente waarin stond dat de gemeente voornemens was de speeltuinen aan de Zwaardvis, Dolfijn en die van Mars samen te voegen, hierbij zou de speelplaats aan de Mars komen te vervallen. De buurtbewoner die deze brief had ontvangen, had een foto in de WhatsAppgroep van de straat gestuurd met de vraag of meer mensen deze brief hadden gekregen. Dit bleek niet het geval te zijn; alleen direct aanwonenden hadden een brief gehad en de rest van de straat was er niet in meegenomen. Dit verbaasde ons. Ook wilden wij allemaal absoluut niet dat er geen speelplek meer zou zijn aan Mars”, laat buurtbewoner Jelia van den Brand weten.

“Uit onze jaarlijkse veiligheidsinspecties is gebleken dat zowel de speelplek aan Mars als die aan Zwaardvis/Dolfijn aan vervanging toe zijn”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dit terwijl de buurtbewoners vinden dat de speelplekken er nog prima uitzien. “Zij vinden dat deze hooguit een likje verf nodig hebben en willen dit prima zelf regelen door gewoon een middagje de toestellen op te schuren en opnieuw te schilderen. We zijn dus erg begaan met de speelplek. Een buurtbewoner kwam met het idee om langs de deuren te gaan en handtekeningen te verzamelen. Hierop heb ik gezegd dat dit tegenwoordig veel makkelijker kan door een online petitie op te starten. Dat wilde ik ook wel op me nemen. Zo gezegd, zo gedaan, de petitie werd al snel gemaakt”, voegt Jelia toe.

“Als reactie op deze petitie kreeg ik ook al na een paar dagen een mail van de buurtadviseur vanuit de gemeente. Hij was helemaal niet op de hoogte dat ze als gemeente op korte termijn een speelplek wilden opheffen in de wijk. Hij is hier direct achteraan gegaan. Daaruit bleek dat de gemeente voornemens is om op sommige locaties het aantal speelplekken terug te brengen. Hij gaf aan dat er in dit stadium nog voldoende inspraak is voor de exacte invulling hiervan en dat onze gezamenlijke petitie hier een onderdeel van mag zijn. Wij hopen dan ook met onze petitie te laten zien dat deze speelplek belangrijk is voor ons als buurt en dat we die echt willen behouden”, aldus de initiatiefneemster. “Hierbij blijft het wel vreemd dat er al brieven worden rondgestuurd door de gemeente waarin staat dat ze onze speelplek willen laten vervallen, terwijl ik dus via andere kanalen te horen krijg dat de invulling nog niet helemaal rond is.”

“Het idee bij ons leeft inderdaad om de speelinrichting eventueel te concentreren op één plek. Dit biedt namelijk kansen om, binnen het beschikbare budget, één grotere speelplek met meer speelmogelijkheden te realiseren. We hebben de buurtbewoners van beide speelplekken op 19 januari een brief gestuurd waarin we dit idee voorleggen. Daarin nodigen we de bewoners ook uit om ons te laten weten welke ideeën zij zelf hebben en hoe zij de toekomst van deze plekken zien. Met de input van de inwoners gaan we een of meerdere plannen maken die we met hen gaan bespreken”, aldus de gemeente.

“Wij zijn op dit moment met de buurtbewoners bezig om zoveel mogelijk mensen de petitie te laten tekenen. Ook zullen we op aanraden van de buurtadviseur verder contact opnemen met de initiatiefnemers van dit project vanuit de gemeente”, besluit Jelia.

https://petities.nl/petitions/behoud-de-speeltuin-in-de-straat-mars-in-schijndel

speeltuin Dolfijn
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant