Leo en Sjaan van den Heuvel van de Vorstenbosch.
Leo en Sjaan van den Heuvel van de Vorstenbosch.

Genoten van brommers en auto’s, genieten van de oude dag

Algemeen 1.710 keer gelezen

Genoten van brommers en auto’s, genieten van de oude dag

SCHIJNDEL | De naam Van den Heuvel doet vele Schijndelaren denken aan een autogarage. Dat is ook precies waar iedereen ze van kent. Leo en Sjaan van den Heuvel van de Vorstenbosch zijn vandaag, op 7 februari, precies 65 jaar getrouwd. Na een leven lang tussen de bromfietsen en auto’s genieten zij nu van hun oude dag.

Door: Freek Vervoort

Interesse in sleutelen heeft Leo altijd gehad. Brommers, auto’s, het maakte hem eigenlijk niet uit. Na wat omzwervingen via Vanderlande in Veghel en zijn diensttijd besloot hij op jonge leeftijd een autozaak te beginnen. Automobielbedrijf van den Heuvel was geboren, naast het spoor in Schijndel. 40 Jaar lang legde hij ziel en zaligheid in zijn zaak, maar gelukkig ook bij Sjaan. Hij had haar ontmoet bij het dansen in Woensel. Ik mocht daar met mijn zus gaan dansen en kwam toen Leo tegen, vertelt Sjaan. Een paar weken achter elkaar kwam hij terug om daar te dansen. Tot het moment dat ze elkaar echt leuk vonden. En dat allemaal op het fietske vanaf Wijbosch voegt Leo sportief toe. Na een relatie van 7 jaar trouwden zij.

Hun hele leven heeft zich op en rondom de zaak afgespeeld. Ze woonden ernaast en runden alles met zijn tween. Twee dochters kregen ze samen: Anita en Rian. Ook zij draaiden mee in de zaak toen ze oud genoeg waren. Sjaan vertelt: Ja, we hielpen allemaal mee. Ik was voornamelijk bezig met autos poetsen, administratie en onderdelen halen. De meiden hielpen daarin mee. Als Leo weer ergens wat auto’s opgekocht had, werd ook het hele gezin ingeschakeld. Dan stapten we met een man of 6 in een auto en gingen 5 auto’s ophalen. Allemaal s’avonds, want we maakten lange dagen. Het personeel werd ook ingeschakeld, vult Leo aan. Een mooie tijd hebben ze gehad, dat stralen ze uit en het wordt vaak benadrukt.

Vandaag de dag is het allemaal wat rustiger. Ze hebben altijd hard gewerkt en de zaak verkocht. Nu houden ze zich vooral bezig met wandelen, fietsen en dansen. Want het dansen is nooit gestopt. Minimaal een keer in de maand gaan we nog dansen bij de Vink, straalt Sjaan. Daarbij gaan we ook 2 keer in de week naar mijn broer in Best. Leo rijdt nog steeds auto, dus dan kunnen we allemaal nog op eigen houtje.

Daarnaast hebben ze ook 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Iedereen woont in de buurt en dat vinden ze heel fijn. Sjaan heeft daar zelfs altijd op gehoopt, zo geeft ze aan. Daardoor komt iedereen ook regelmatig langs en dat wordt enorm gewaardeerd. We hebben een hele mooie tijd gehad en genieten nu van alles wat het leven ons nog brengt. Je zal ons niet horen klagen, sluiten ze samen af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant