Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Algemeen 784 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Wederom een lang weekend voor de meeste mensen. Met het Pinksterweekend in aantocht zal er weer het nodige worden georganiseerd in Schijndel. Hieronder een beknopt overzicht van alle activiteiten. Voor een uitgebreider overzicht kun je altijd zoeken in de agenda die elders op deze website te vinden is.

Vrijdag

Vrijdagmiddag  is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Vrijdagmiddag kun je ook een bezoek brengen aan de Schaapskooi. Op deze schitterende plek kun je een kijkje nemen in het wol atelier waar verschillende kunstenaars met wol prachtige werken aan het creëren zijn. Je kunt vanaf 13.30 terecht in het wol-atelier, rond 16.00 uur zal het atelier afgesloten worden.

Trek je wandelschoenen aan, nodig je vriend, buurvrouw, kleinkind uit voor een inspireerde, leerzame route onder de deskundige leiding van Schijndels gids Bep van Geffen. Deze wandeling wordt georganiseerd tijdens “Schijndel uit de Kunst” Aanmelden via TIP Schijndel op tipschijndel@nobb.nl. Het startpunt is Het RAADhuis op de Markt. Er wordt om 14.00 uur vertrokken en om 15.30 uur zal de wandeling beëindigd worden.

Ben je benieuwd hoe een podcast wordt gemaakt? Dat kan als je de opname van de podcast “Uit de KUNST, Ambacht en Meesterschap”, gaat bijwonen. Pauline de L’or gaat in deze podcast met Schijndelaren in gesprek over Kunst, Ambacht, Meesterschap, het leven, wensen, dromen en de liefde. 26 mei gaat Pauline in gesprek met stadsdichter Rick Terwindt. De podcast start om 18.00 uur in het RAADhuis. Wil jij aanwezig zijn bij de opname van de podcast, meld je aan. Dit kan door te mailen naar: tipschijndel@nobb.nl

Op vrijdagavond wordt zwembad De Molen Hey omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Vanaf 19.15 uur tot 21.00 uur kunnen kinderen tot 13 jaar lekker komen discozwemmen (kinderen tot 8 jaar moeten worden begeleid door een volwassene?.

Vrijdagavond kunnen jongeren in de Zwengel komen genieten in de aanwezige disco bij Soos Cosy Up. Vanaf 19.30 kun je daarnaast ook lekker komen gamen of biljarten of darts spelen. Samen met je vrienden lekker komen chillen en lekker wat te snoepen of te drinken halen aan de bar. Toegang kost 0,70 cent. Zorg dat je je pasje bij hebt of van te voeren een aanvraagformulier voor een pasje hebt ingevuld. Kijk hiervoor op de website: http://de-zwengel.nl/soos-cosy-up/

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndel horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Gedurende de periode dat er activiteiten plaatsvinden rondom “Schijndel uit de Kunst” zal er op de weekmarkt een kraam te vinden zijn van de organisatoren van dit evenement. De kraam op de weekmarkt is naast ontmoetingsplek ook het startpunt van de ludieke wandelingen die tijdens Schijndel uit de Kunst georganiseerd gaan worden.

Tijdens de leerzame culturele kunstwandeling kun je genieten van onvervalste kritiek en oeroude Schijndelse wijsheid van het illustere en altijd vrolijke duo Has en Jas. Aanmelden kan via TIP Schijndel op tipschijndel@nobb.nl. Verzamelen bij de kraam op de Markt. De wandeling gaat om 14.00 uur van start en zal rond 15.30 uur eindigen.

Onder de deskundige leiding van Hopman en Hopman spring je tijdens deze sportieve wandeling van de ene kunstbeleving in de andere. Aanmelden via TIP Schijndel op tipschijndel@nobb.nl. Verzamelen bij de kraam op de Markt. De wandeling gaat om 14.00 uur van start en zal rond 15.30 uur eindigen.

Op het sportterrein van SV Avanti’31 wordt in het Pinksterweekend de jaarlijkse zeskamp georganiseerd. Op zaterdag is de Schijndelse jeugd aan de beurt om vol de strijd aan te gaan tijdens de zeskamp. In de avond zal de playbackshow plaatsvinden. De zeskamp gaat om 11.00 uur van start en de playbackshow zal doorlopen tot laat in de avond.

De cursisten van creatief atelier Studio Hooi laten hun werken zien tijdens hun expositie in de Anna Kapel in Wijbosch. Vanaf 13.00 uur is de expositie geopend voor publiek. Er zijn diverse soorten kunstwerken te bekijken. 

Zondag

De cursisten van creatief atelier Studio Hooi laten ook op zondag hun werken zien tijdens de expositie in de Anna Kapel in Wijbosch. Vanaf 13.00 uur is de expositie geopend voor publiek. Er zijn diverse soorten kunstwerken te bekijken. 

Heempark de Blekert is deze dag geopend voor bezoekers. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je komen genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. . Heempark de Blekert is te vinden aan het einde van de Beemdstraat. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant