Guus van den Eijnden op een knappe tweede plek.
Guus van den Eijnden op een knappe tweede plek. Foto:

Diverse mooie ereplaatsen voor leden WV Schijndel

Algemeen 100 keer gelezen

Diverse mooie ereplaatsen voor leden WV Schijndel

Het afgelopen weekeinde werden er door de wielrenners en -rensters van WV Schijndel diverse mooie prestaties behaald. Misschien waren de diverse overwinningen nog niet de allermooiste resultaten want de prestatie van Guus van den Eijnden in de internationale 3-daagse van Axel was zeer knap. In de slotetappe wist hij een mooie 3de plaats te behalen waardoor hij een fraaie 2de plaats in het eindklassement behaalde. Ed Uptegrove won daar ook de rode trui door het tussensprint klassement op zijn naam te schrijven. In Heeswijk behaalde Céline van Houtum een mooie overwinning in het regiokampioenschap voor de vrouwen. Niels Hanegraaf won bij de junioren voor eigen publiek terwijl een dag eerder Luca van Oudheusden zegevierde in Veldhoven. In de klassieker Omloop door het Land van Bartje voor nieuwelingen liet Bas van Heeswijk met een tweede plaats van zich spreken. Het begon natuurlijk allemaal op Hemelvaartsdag met een geslaagde Output Jeugdronde van Schijndel waar Andries Knapen de laatste wedstrijd op zijn naam schreef.

3-daagse van Axel

In en rondom Axel werd van 19 t/m 21 mei de SPIE Internationale Juniorendriedaagse van Axel verreden, een UCI 2.1 etappewedstrijd. De deelnemende junioren van WV Schijndel zijn deze 3-daagse, die begon met een wedstrijd over 102.3 kilometer met start en finish in Axel, goed begonnen. Alleen voor Thom van Herwaarden en Cas Nuijens ging het in de slotronde niet meer goed toen zij beide lek reden. Omdat de jury koos om barrage te maken met de volgwagens konden zowel Cas als Thom niet meer terugkeren in het peloton. In de dit peloton sprintte Ed Uptegrove naar een 9de plaats en was daarmee de eerste Nederlander in de uitslag. Sjoerd van der Linden eindigde als 34ste terwijl Guus van den Eijnden 39ste werd. Guus was wel de kasseienvreter van de dag want hij mocht na afloop de trui aan van de leider in het kasseienklassement.

Voor zaterdag stonden er twee etappes op het programma. In de ochtend wordt er in Westdorpe een individuele tijdrit over 11.9 kilometer verreden terwijl later op de dag er een wedstrijd met start en finish in Sluiskil was over 80.5 kilometer. In de tijdrit behaalde Thom een 30ste plaats op 1:02 min. van de Amerikaan Andrew August die zegevierde in een tijd van 14:24 min. Guus werd 33ste op 1:05 min., Ed werd 36ste op 1:06 min., Sjoerd 45ste op 1:10 min. en Cas 120ste op 2:24 min.

Tijdens de derde etappe met start en finish in Sluiskil maakte Ed zo’n 50 kilometer deel uit van een kopgroep van 7. Sjoerd werd zo’n 7 kilometer voor de eindstreep onderuit gereden en kwam zo achter het peloton te liggen. Ook Cas verloor de aansluiting met het peloton. Hij zat op de kasseienstroken achter een valpartij. In de eindsprint behaalde Guus een 25ste plaats. Thom werd 35ste en Ed 67ste. Cas werd 82ste op 1:34 min. terwijl Sjoerd als 94ste op 3:27 min. eindigde. Ed was in enkele tussensprints de snelste en mocht na afloop van de etappe de rode trui als leider van het tussensprintklassement om zijn schouders doen. Guus raakte helaas de trui voor het kasseienklassement kwijt.

De slotetappe op zondag ging over een afstand van 99.9 kilometer met start en finish in het Belgische Velzeke. Dit werd een zeer zware etappe waaraan vier renners van WV Schijndel begonnen vanwege het feit dat Sjoerd niet meer van start ging door de gevolgen van de valpartij een dag eerder. Guus kende een topdag en hij was altijd vooraan van de partij. Zodoende zat hij in de finale ook in de beslissende kopgroep van drie renners met de Franse favoriet Léo Bisiaux en de Duitser Bruno Kessler. Zij hadden op de eindstreep 41 seconden voorsprong op de drie achtervolgers en 1:31 min. en meer op de rest van het veld. Guus behaalde een mooie 3de plaats achter Bisiaux en Kessler maar deed het nog beter in het eindklassement waarin hij op klom naar een zeer fraaie 2de plaats. Thom eindigde als 24ste in de etappe op 1:41 min. In het eindklassement steeg hij naar een 37ste plaats. Ed, die zijn leidende positie in het tussensprint klassement behield, eindigde als 49ste op 4:59 min. In het eindklassement werd hij 38ste. Cas haalde het net niet. Hij werd voortijdig uit de strijd gehaald.

Heeswijk

Op zondag 21 mei werden in Heeswijk de Ronde van Heeswijk verreden. Voor diverse dames categorieën was de wedstrijd in Heeswijk tevens het Regio-kampioenschap. Renske Peters behaalde in de wedstrijd voor nieuweling-meisjes na 40 kilometer een 7de plaats, in het RK werd zij 6de. Lynn van Leeuwen en Riva Hanegraaf moesten voor een val voortijdig de wedstrijd staken.

In de wedstrijd voor de elite vrouwen over 75 kilometer ontstond er na 2/3 wedstrijd een kopgroep van 9 rensters. 2 rensters wisten nog de oversteek te maken van het peloton naar de kopgroep terwijl een renster in de slotfase nog moest afhaken. In de eindsprint van de kopgroep toonde Céline van Houtum zich de snelste en behaalde haar eerste overwinning van het seizoen. Zij was tevens de nieuwe regiokampioene van de regio Zuid. Anne Knijnenburg werd 4de (2de belofte in RK), Sanne van Heel 5de (3de belofte in RK), Bodine Vollering 6de, Iris van der Kolk 8ste en Isa Nomden 9de. Michèle Ritzen eindigde in een achtervolgend groepje als 12de. Dorien Hoog Antink won de sprint van het peloton voor plaats 16 voor Fenna Hoegee die 17de werd. Jony van den Eijnden kwam als 19de over de eindstreep terwijl Maaike de Heij 21ste werd. 

De wedstrijd voor de junioren werd na 65 kilometer gewonnen door plaatselijk favoriet Niels Hanegraaf. Niels was de snelste van een kopgroep van 5 man waar ook Bram Vugts deel van uitmaakte. Bram mocht met een mooie 3de plaats mee op het erepodium. Jip Franken en Sven van Wijgerden eindigden bij een groepje achtervolgers als 7de en 8ste. Luca van Oudheusden reed ook nog voor het peloton uit en werd 10de. Thijs Dahler won de sprint van het peloton voor plaats 11. Mendo van Leeuwen werd 13de, Robin Pricken 15de en Jurre van de Haterd 16de terwijl Job Stam 20ste werd.

In de wedstrijd voor elite-, beloften-mannen en amateurs over 80 kilometer behaalde Teun Teulings een 25ste plaats. Stijn Hanegraaf werd 33ste, Joris de Mönnink werd 44ste en Lars van de Haterd 49ste. Bram Dahler en Stijn Peters werden als 68ste en 69ste geklasseerd.

Veldhoven

In afwachting van de finish van de Omloop der Kempen voor vrouwen op zaterdag 20 mei werd er een wedstrijd voor junioren verreden. Na 60 kilometer was het Luca van Oudheusden die de snelste was en zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Robin Pricken legde beslag op een 4de plaats terwijl Mendo van Leeuwen als 5de eindigde. Een dag later werd er in afwachting van de finish van de klassieker Omloop van de Kempen voor mannen een wedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd. Cas Krebbers eindigde op een 6de plaats. Een 10de plaats was er voor Lucas Demuyt. Bas van Heeswijk werd 11de en Ties Verbruggen werd 12de. Jaap van der Linden eindigde als 14de. Lars Broeren werd 18de.

Gieten

In en rondom Gieten vond op zaterdag 20 mei de Omloop door het Land van Bartje plaats. Hier stond drie wedstrijden op het programma. Een voor de nieuwelingen en een voor de junioren. Wel werd er bij de nieuwelingen een aparte uitslag op gemaakt voor de eerste- en tweedejaars nieuwelingen. Bij de eerstejaars nieuwelingen behaalde Pim van der Linden een 16de plaats. Bas van Heeswijk behaalde een zeer mooie 2de plaats bij de tweedejaars nieuwelingen terwijl Ties Verbruggen een verdienstelijke 6de plaats behaalde. Bas lag samen met een andere renner voorop gevolgd door drie achtervolgers. Ties won de sprint van het peloton. Lucas Demuyt eindigde als 14de. Cas Krebbers kwam als 30ste over de eindstreep.

Thijs Dahler legde bij de junioren beslag op een 21ste plaats terwijl Sven van Wijgerden als 34ste geklasseerd. Overigens brachten maar 34 renners deze klassieker tot een goed einde.

Veenendaal

Op vrijdag 19 mei werd de UCI 1.1 klassieker voor vrouwen Veenendaal-Veenendaal verreden. Er moesten 140 kilometer afgelegd worden, in totaal 4 omlopen van 35 kilometer. Deze klassieker draait normaal, net zoals veelal de editie bij de mannen, uit op een massasprint. De rensters van WV Schijndel hadden daar geen boodschap aan. Zij gingen met een aanvallend plan de wedstrijd in. De resulteerde in een demarrage van Iris Timmermans. Nadat zij gegrepen was door het peloton besloot Eline Jansen een aanval te wagen. In eerste instantie was ze alleen maar uiteindelijk kreeg ze gezelschap van twee andere rensters. Met zijn drieën reden ze nog ruim 70 kilometer lang vooruit. In deze wedstrijd stonden naast enkele clubploegen, zoals WV Schijndel, ook diverse continentale ploegen maar ook 7 WorldTour ploegen aan de start. Deze laatsten zorgden ervoor dat het een hergroepering werd met als resultaat een massasprint die gewonnen werd door de Belgische favoriete Lotte Kopecky van SD Worx. Fem van Empel, uitkomend voor Team Jumbo-Visma, sprintte naar een 6de plaats. Céline van Houtum (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini) werd 17de. Eline sprintte naar een 19de plaats terwijl Iris als 21ste eindigde. Sylvie Swinkels (Team Coop - Hitec Products) werd 26ste gevolgd door de derde renster voor WVS in de uitslag, Anne Knijnenburg, die 27ste werd. Maaike de Heij eindigde als 36ste. Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg) eindigde als 38ste. Rose Kloese (WVS) werd 82ste en Femke Gerritse (Parkhotel) 83ste. Anna van der Meiden (Team DSM) werd 102de op 6:08. De zesde renster van WV Schijndel, die ook beschikt over een redelijk eindschot, Lente Boskamp, kwam helaas ten val en liep daardoor een mooie klassering mis.

Een dag later werd in Veenendaal in afwachting van de finish van de klassieker Veenendaal - Veenendaal voor mannen een criterium voor amateurs en junioren verreden. Max van Heeswijk, Jurgen van Oudenhoven en Luuk Sillekens deden hier aan mee. Het was een erg bochtig maar wel mooi parcours. Na een mooie koers werd Luuk uiteindelijk 5de, Max 15de en Jurgen 16de. 

In de eerder genoemde UCI 1.1 klassieker, de 36ste Veenendaal-Veenendaal Classic, eindigde Mike Teunissen na 175.8 kilometer als 21ste in de massasprint. De wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen. Het was voor de 5de maal dat hij deze klassieker op zijn naam schreef.

Lierop

Op donderdag 18 mei werd in en rondom Lierop de jaarlijkse Kersenronde verreden. De wedtrijden alhier betroffen een klassieker voor mannen belofte renners onder 23 en dames wedstrijd in het kader van de Women Series. De wedstrijd bij de vrouwen eindigde na 81 kilometer ondanks het aanvallende rijden van de rensters van WV Schijndel - Stanza Die Making in een massasprint. Jony van den Eijnden eindigde als 6de. Maartje Redder werd 14de. Bodine Vollering werd 42ste, Sanne van Heel 58ste, Iris van der Kolk als 93ste en Fenna Hoegee als 107de. In de klassieker bij de elite/beloften over 131 kilometer behaalde Huub Artz een 20ste plaats.

Köln(D)

In en rondom het Duitse Keulen werd op zondag 21 mei de UCI 1.1 klassieker voor mannen de 105de Rund um Köln verreden. Deze klassieker over 201.1 kilometer werd gedomineerd door een kopgroep van 14 renners met daarbij Mike Teunissen. Mike kon niet weg rijden uit deze groep en mede daarom draaide het uit op een sprint. Dit was een kolfje naar de hand voor de snelle Danny van Poppel van Bora. Hij sprintte naar de zege waarbij Mike als 4de eindigde.

WV Schijndel Jeugd

De jeugdleden van WV Schijndel hadden op Hemelvaartsdag hun thuiswedstrijd in Schijndel. In categorie 7 behaalde Andries Knapen een mooie overwinning op zijn eigen thuisparcours. Niek van Gasteren greep in categorie 6 net naast de overwinning. De uitslagen:

Cat. 1: 6. Pleun Bunning

Cat. 3: 6. Fjord Linden

Cat. 4: 16. Florian de Geus; 31. Luuk Honderd; Timme van der Pol materiaalpech

Cat. 5: 9. Mees Bunning; 11. Pierre Tobie; 13. Sam Nissen; 14. Hebe van Eijndhoven; 17. Puck Bunning; 28. Jasper Gruitrooij; 30. Boet de Kleijn; 31. Wieske Knapen; 40. Jelte Job Schreuders

Cat. 6: 2. Niek van Gasteren; 8. Abe Bol; 12. Pim van der Linden; 24. Froukje van Wijgerden; 27. Janne Scheepers

Cat. 7: 1. Andries Knapen; 4. Filijn Demuyt; 6. Cas Metten; 8. Jason van de Beeten; 11. Allard de Klerk; 12. Julius van den Hoven; 16. Just van Rooij

In Veldhoven waren er op zondag 21 mei ook wedstrijden voor categorie 6 en 7 in afwachting van de finish van Omloop der Kempen. Enkele jeugdleden namen hier aan deel. Hun uitslagen:

Cat. 6: 3. Niek van Gasteren; 5. Abe Bol; 9. Pim van der Linden

Cat. 7: 2. Andries Knapen; 5. Filijn Demuyt; 8. Jason van de Beeten

Afbeelding

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant