Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Algemeen 440 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Ook al weer zo’n zin in het weekend? Lekker genieten van alle activiteiten die in Schijndel georganiseerd gaan worden. Hieronder in vogelvlucht een overzicht van de activiteiten die dit weekend zullen gaan plaatsvinden. Een uitgebreider overzicht tref je aan in de agenda, elders op deze website.

Vrijdag

In het Gasthuis kun je vanaf 13.30 uur deelnemen aan het handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Vanaf 17.00 uur kun je in het Gasthuis lekker een hapje komen eten. Er wordt daar voor mensen uit de omliggende wijken een buffet georganiseerd. Zin om te komen genieten? Deelname aan het buffet kost €17,- per persoon. Reserveren is gewenst en kan via telefoon (073-5495051) of e-mail (info@gasthuisschijndel.nl) 

Vrijdagavond kunnen jongeren in de Zwengel komen genieten in de aanwezige disco bij Soos Cosy Up. Vanaf 19.30 kun je daarnaast ook lekker komen gamen of biljarten of darts spelen. Samen met je vrienden lekker komen chillen en lekker wat te snoepen of te drinken halen aan de bar. Toegang kost 0,70 cent. Vrijdagavond kun je naast de regulieren activiteiten ook meedoen met het pionvoetbal. Zorg dat je je pasje bij hebt of van te voeren een aanvraagformulier voor een pasje hebt ingevuld. Kijk hiervoor op de website: http://de-zwengel.nl/soos-cosy-up/

Op de Boschweg is het tijd voor de eerste kermis van dit jaar. Stichting Rondom d’n Toren heeft het dit jaar weer voor elkaar gekregen om enkele attracties zoals de Botswagens, Rups en nieuw dit jaar de Trampolines te kunnen regelen die deze drie dagen voor plezier gaan zorgen voor jong en oud. De voorjaarskermis wordt om 14.00 uur geopend en je kunt de kermis bezoeken tot 23.00 uur. Uiteraard staat ook de aanwezige horeca voor u klaar met een hapje en een drankje.

Zaterdag

Een sportieve zaterdagochtend voor de aller jongste voetballers in spe. Dit kan bij RKSV Schijndel waar om 10.00 uur al weer de laatste van de drie kaboutervoetbal-trainingen georganiseerd gaat worden. Is uw zoon of dochter in de leeftijd van 4 tot 7 jaar? Dan kan hij of zij al starten met kaboutervoetbal bij Schijndel/DE WIT. Om kennis te maken met de sport zijn er de kabouterdagen. De training wordt gegeven op het voetbalterrein Schijndel/DE WIT, Zuideinderpark, Rooiseheide 20, Schijndel. Deelname is gratis. Het is wenselijk dat de kinderen in sportkleding op de training verschijnen.

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndel horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Smulders Diervoeders en Dierbenodigdheden (Loosbraak 30, 5482 TZ Schijndel) organiseert een wandeling voor hondenliefhebbers. Samen met de hond kan je een route lopen van 8 km (kan ingekort worden). Tussen 9:30u en 12:00 uur kun je in de winkel gratis een Doggybag halen met alle benodigdheden voor deze wandeling. De wandeling doet ook de heemtuin aan, de heemtuin is geopend van 10:00 – 14:00. Geen hond? Geen probleem! Ook dan kan je natuurlijk meedoen aan deze wandeling. Aanmelden kan via e-mail: karin@smulders-diervoeders.nl, dit kan tot en met 31 maart. Aanmelden mag natuurlijk ook in de winkel.

Bij de Schaapskooi neemt Peter Simons u mee in zijn verhaal over het snoeien van fruitbomen. Hoe je zorg kunt dragen door te snoeien. Waarom snoei je, wat wil je bereiken? Verhalen, vraag en antwoord én praktijk in de boomgaard van De Schaapskooi. Het verhaal begint om 10:00 uur in de Hop-est, koffie en thee staan klaar. Vanaf 12:30 staat er een lunch klaar in de Hop-est waarna het verhaal verder gaat tot 16:00 met tussendoor nog een keer koffie of thee voor de liefhebbers. De bijdrage voor deelname aan deze verzorgde dag is € 50,=. U kunt zich opgeven via info@SchaapskooiSchijndel.nl.

Padel is een van de meest populaire sporten van dit moment en na het succes van de bestaande drie padelbanen bij Tennis- en Padelvereniging De Hopbel, opent de vereniging op 1 april nóg twee banen. En wethouder Johan van Gerwen is erbij. Ben jij nieuwsgierig naar het eindresultaat en de opening? Vanaf 13.30 uur ben je van harte welkom. Onder het genot van een traktatie start het officiële gedeelte rond 13.45 uur. Vanaf 14.00 uur zal dan een invitatietoernooi starten welke tot 18.00 uur gaat duren. 

Terug van weggeweest maar dan in een nieuw (groen) jasje. Op 1 april 2023 wordt het korfbal vriendentoernooi weer georganiseerd. Voorheen werd dit toernooi door korfbalvereniging Celeritas georganiseerd die inmiddels met Avanti gefuseerd is tot VMS’21. Daarnaast zal het toernooi niet buiten plaatsvinden maar in sporthal De Dioscuren te Schijndel en is er gekozen voor een andere speelvariant, 4x4 eenvakskorfbal. De wedstrijden starten om 18:00 uur, de finales zullen omstreeks 21:30 uur gespeeld worden en aansluitend is er een feestavond in het sportcafé Stand van Zaken met onder meer een optreden van Schijndelse zanger Rico en DJ Larsson.

Zondag

Elke eerste zondag van de maand kun je mee helpen bij het ruimen van zwerfafval in de wijk Plein. Zondag 2 april vanaf 9.30 uur gaan de “Schoonwandelaars” op stap om de wijk er weer verzorgd uit te laten zien. Alles wordt ook vastgelegd in een app. Bij terugkomst wordt er nog een kop koffie of thee gedronken met iets lekkers erbij. Rond 12.00 uur wordt het schoonwandelen afgesloten. Vertrekpunt is  dierenpark het DierenPlein.

Wijkraad Hoevenbraak-Hulzebraak organiseert een Paasactiviteit. Jongeren uit de wijken Hoevenbraak en Hulzebraak zijn van harte uitgenodigd om te komen knutselen in SCC De Vink. Daarnaast kunnen kinderen op de foto gaan met de paashaas en op het einde van deze Paasactiviteit gaan alle aanwezige kinderen samen paaseieren te zoeken. De activiteit start om 10.00 uur. Wil je ook meedoen tijdens deze activiteit, meld je dan en stuur een mailtje naar: wijkraad.hh@gmail.com.

In ‘t Spectrum is er voor de jeugd een theatervoorstelling. Om 10.00 uur zal de voorstelling “Gonnie en Gijsje samen op stap” te zien zijn. Gonnie is een klein geel gansje met knalrode laarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg. Wat nu? Gonnie gaat op zoek en ontdekt de wereld buiten de hooiberg. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes ooit nog terug? De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. In de foyer ontdek je samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten in de moestuin. Zo leren kinderen spelenderwijs over duurzaamheid, gezondheid en milieu.

Programma:
10.00 uur | Gonnie En Gijsje Samen Op Stap (2 t/m 5 jaar)
11.00 uur | Boer Boris Is De Baas (4 t/m 7 jaar)
11.15 uur | Gonnie En Gijsje Samen Op Stap (2 t/m 5 jaar)

De Prentenboekenstad is open van 9.30 uur tot circa 12.30 uur.

Zij Uniek organiseert op 2 april een lentewandeling door de mooie omgeving van eerde. Deze wandeling is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden, kinderen tot en met 12 jaar mogen deelnemen samen met een volwassene als begeleider.Als je wilt deelnemen kun je tussen 10.00 uur en 11.00 uur inschrijven bij de kiosk (naast de kerk). Je kunt dan kiezen uit een route van 5 kilometer of 8 kilometer. Tijdens de wandeling wordt je ook nog een gratis pauzedrankje aangeboden. Het inschrijfgeld bedraagt €1,- voor deelnemers t/m 12 jaar, voor 13 jaar en ouder is het inschrijfgeld €2,-.

Elke zondag zijn kinderen t/m groep 6 welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten onder andere kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent van 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten. Zorg dat je je pasje bij hebt. Toegang is 0,70 cent.

Teams uit Duitsland, België en Nederland strijden in sporthal Dioscuren onder de vlag van Handbal vereniging Zephyr welk team het best in rolstoelhandbal is. het toernooi start om 11.00 uur en zal eindigen om 16.00 uur. Je kunt gratis een kijkje komen nemen in de sporthal.

Heemparkt De Blekert gaat vanaf  zondag 2 april weer iedere zondag open voor publiek. Anton Hellings verzorgt de voorjaarsopening met een excursie in het het Heempark. Het thema van deze excursie is voorjaarsbloeiers. U kunt gratis deelnemen. Locatie van De Blekert is Beemdstraat 60. Aanvang van de excursie is 13.30 uur.

Bij Wijnbar de Buren komt muziekgezelschapThe Fools langs om voor gasten van de Wijnbar een gezellige middag te verzorgen. The Fools is een trio muzikanten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor muziek en het ten uitvoering brengen hiervan. Met af en toe een lied uit de huidige tijd, is het vooral het repertoire van The Beatles, The Rolling Stones, The Beegees, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CSNY, dat de boventoon voert. Van ballades tot wat meer dansbare uptempo’s worden ten gehore gebracht. Het optreden start om 16.00 uur en toegang is gratis.

Je kunt dit weekend ook de nieuwe expositie met werken van Jan Sonnemans gaan bekijken in het Jan Heestershuis.  Zowel op de zaterdag als de zondag is het museum in de Pompstraat geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Geen tijd in het weekend om de expositie te bezoeken? Op dinsdag t/m vrijdag is het museum ook geopend op dezelfde tijden. 

In ‘t Spectrum is de tentoonstelling City(e)scapes te zien in de KEG EXPO ruimte, een expositie met werken van de kunstenaars-broers Rob en Guus Ruimers bestaat uit een installatie en fotografisch werk. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van ‘t Spectrum. Op maandag t/m vrijdag vanaf 8.00 uur is ‘t Spectrum geopend en in het weekend bij evenementen.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen uw evenement graag mee in ons weekendoverzicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant