Afbeelding

‘Help Oekraïne de winter door’

Algemeen Algemeen 505 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Sinds de Russische militaire inval van Oekraïne hebben Oekraïners te maken met onzekerheid over hun energievoorzieningen. Met de winter voor de deur, die geregeld temperaturen tot -20 °C met zich meebrengt, roept hulporganisatie LifeLine Ukraine Nederlanders op om Oekraïense burgers te helpen. De organisatie opgericht door ondernemer Jeroen Ketting vraagt Nederlanders één maand energiecompensatie te doneren voor de aankoop van kachels voor Oekraïense gezinnen. Met het bedrag van 190 euro kan één kachel worden gekocht. Rooienaar Lin Schakenraad helpt actief mee bij dit initiatief.

Terwijl Nederlanders de komende maanden gecompenseerd worden voor de hoge energieprijzen, gaan vele gezinnen in Oekraïne een levensbedreigende winter zonder stroom en gas tegemoet. Jeroen Ketting schiet hen met zijn organisatie te hulp. Het doel van Ketting is om zoveel mogelijk kachels naar Oekraïne te brengen, om gezinnen van enig comfort te voorzien tijdens de strenge wintermaanden. “Het voorlopige streefdoel is tenminste 1000 kachels, dus alle hulp is welkom. Het doneren van elk gewenst bedrag kan via donatieplatform GoFundMe ”, geeft Ketting aan.

Een groot gedeelte van de vitale infrastructuur in Oekraïne is door de oorlog verwoest. Sinds de uitbraak van de oorlog helpt Jeroen Ketting via zijn hulporganisatie LifeLine Ukraine duizenden Oekraïense gezinnen door humanitaire hulp uit te delen in Oost-Oekraïne. Ketting: “In veel gevallen is er geen gas, water, stadsverwarming of elektriciteit meer. Wanneer je door Oost-Oekraïne rijdt wordt je continu geconfronteerd met die verwoesting. Veel gebouwen hebben geen ramen, of hebben kapotte en lekkende daken. In ieder dorp koken mensen op houtvuurtjes in de straten” vertelt Ketting. Hij reisde sinds het uitbreken van de oorlog al vier maanden door Oekraïne om hulpgoederen uit te delen en het netwerk van partners en de infrastructuur voor de hulpgoederen op te zetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant