Afbeelding

Het WK in de Schijndelse kroegen

Algemeen 1.086 keer gelezen

SCHIJNDEL | Om 17.00 uur speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het Wereldkampioenschap in Qatar. In het Al Thumama Stadium in Doha beginnen ze het toernooi af tegen Senegal. Zijn ze in Schijndel ook klaar voor het WK? Wij maken een rondje langs de kroegen. Kijk je niet in de kroeg, maar gewoon thuis? Stuur dan ook jouw foto in. Stuur ze naar  de MooiSchijndel Hotline: 06-89970555 of redactie@mooischijndel.nl..

Het scherm staat aan en de fans zitten er klaar voor bij café ‘t Zuid. Normaal zijn ze niet open op maandag. “Maar met dit soort evenementen zijn we gewoon open”, aldus eigenaar Peter Schevers. Langzaam druppelen de eerste fans binnen die er allemaal vol vertrouwen naar uitkijken. Ondertussen worden de voetbalpools nog even ingevult en de eerste biertjes bestelt. 

Een stukje verderop bij de Triangelbar zit de bar ook al goed vol. “Ze moeten wel kunnen winnen, maar moeten ze zeker niet onderschatten”, aldus peter Wilhart. “Ik denk een nulletje of 3 voor Nederland”, voorspelt hij.

Bij café de Sok zat een gezellige groep klaar voor de wedstrijd die op het punt van beginnen stond. Hierbij was het Senegal dat als eerste gevaarlijk werd en een corner verdiende. Kroegeigenaar Thoms de Groot verwacht een 1-3 voor Nederland. De kroeg is nog niet vol, maar de sfeer is goed. “De tijden zijn ongunstig, maar mochten we verder komen en de tijden gunstiger, dan gaat het meer leven en staat het hier weer gewoon vol”, aldus de eigenaar.

Onderweg naar het Citytheater zien we door de huiskamerramen dat het voetbal op staat. En eenmaal aangekomen bij het theater verraden de vele fietsen buiten al dat er veel mensen binnen zijn. Op het grote scherm zien zij het Nederlandseltal op jacht gaan naar de 0-1. “Als we de groepsfase door zijn verwacht ik dat het nog drukker is”, vertelt de in oranje verkleedde Bert Kronenburg.

Bij de HeerenMeester zitten Jip van der Steen en zijn vader onder het genot van een lekker snack te genieten van de wedstrijd. “Ik denk dat het 0-2 wordt” voorspelt Jip, vader Roy gaat daat helemaal in mee.

Bij the Holy Cow staat voor het grote scherm een speciaal voor het WK gemaakt podium. “Op de tribune kunnen vierentwintig fans zitten”, vertelt Marianne de Graaf terwijl de scheidsrechter voor de rust fluit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant