Politiebureau Schijndel
Politiebureau Schijndel Foto: Bas Ulehake

Politie huurt deel van huidig pand aan Kerkendijk, rest wordt huisartsenpost

Algemeen Algemeen 1.804 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Politie verkoopt haar politiebureau op Kerkendijk 63, 5482 KG te Schijndel aan investeringsmaatschappij Loma Dajoto bv en huurt vervolgens 300 m2 van het pand terug voor de politiepost. Het pand is in totaal circa 2.250 m2 groot en is sinds 2008 eigendom van de Politie. De rest van het gebouw wordt verbouwd tot huisartsenpost.

Er is volgens de Politie geen specifieke reden dat het pand juist aan Loma Dajoto is verkocht. “De functie van de politiepost sluit niet aan bij de afmetingen die het gebouw heeft, het is te groot. We gebruiken op het moment al 300 m2 van het gebouw, de rest van het gebouw kun je zien als ongebruikt en daarmee leegstand”, vertelt Henk Dragt Assetmanager van het politiedienstcentrum. Hij is verantwoordelijk voor de huisvesting en vastgoedontwikkeling van de politie-eenheid Oost-Brabant. Loma Dajoto wil een maatschappelijke zorgfunctie in het gebouw vestigen in de vorm van een huisartsenpost. Volgens Dragt past dat goed bij de maatschappelijke organisatie van veiligheid die de Politie is. Dragt: “In het politiekantoor, genoemd het honk, werken ongeveer dertig tot veertig agenten. Het honk heeft een publieksfunctie voor burgers uit de gemeente die op afspraak naar het bureau kunnen komen. Bovendien is er een ruimte voor de dienstvoertuigen.”

Tweede voordeur
De politiepost blijft fungeren als een volwaardig onderdeel van het basisteam Meierij. Er is dus geen sprake van het wegvallen van de politiepost. Dragt: “De verkoop heeft geen negatieve invloed op het waarborgen van de veiligheid van Schijndel en omstreken, burgers zullen hier niets van merken. We hadden de harde voorwaarde om een deel terug te huren en daar stemde Loma Dajoto mee in.” Wanneer het bureau officieel verkocht wordt is vooralsnog onduidelijk, formeel moet nog het nodige afgerond worden. “Hoogstwaarschijnlijk zal de verkoop afgerond worden in november of december, in ieder geval in 2022. Er komt een tweede voordeur en de nodige verbouwingen op de benedenverdieping naast het bureau. De Politie zal tijdens de verbouwing tijdelijk naar de verdieping verhuizen in het gebouw.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant