De cover van Nicky Saxx.
De cover van Nicky Saxx. Foto:

Nicky Saxx herleeft in kleur dankzij Schijndelse uitgever

Algemeen Algemeen 1.009 keer gelezen

SCHIJNDEL | Uitgeverij Reboot Comics blaast een nieuw en vooral een kleurrijk leven in Nicky Saxx. Om de legendarische stripheldin uit de vergetelheid te halen, zijn de van oorsprong zwart-witte krantenstrookjes gebundeld tot een album. De eerste exemplaren zijn op 3 en 4 september tijdens De Stripdagen 2022 in Rijswijk beschikbaar voor verkoop.

De strip, geschreven door Willem Ritstier (1959) en getekend door Minck Oosterveer (1961 – 2011), verscheen tot 2008 als vervolgstrip in De Telegraaf. De stroken werden van 2003 tot en met 2009 gebundeld en kwamen uit als zwart-witte albums bij twee verschillende uitgeverijen. 

Leon Verhoeven, uitgever bij Reboot Comics, zet zijn bedrijf als derde uitgeverij van deze stripreeks in. “Het verschil met voorgaande uitgaven is dat de strips voor het eerst in kleur en nieuwe lettering uitkomen,” zegt Verhoeven. Een ander verschil is ook dat de cover van elk deel door een andere tekenaar is getekend. Deel 1 (Bedrog/Vergiffenis) heeft de bekende tekenaar Romano Molenaar voor zijn rekening genomen. “Ik ben trots dat Reboot Comics voor de herleving van Nicky Saxx mag zorgen,” gaat Verhoeven verder. “Hiermee doen we namelijk niet een heleboel fans van de oude garde een plezier, maar ook lezers die net om de hoek komen kijken krijgen de kans om juweeltjes uit de stripkist te ontdekken.” 

In Bedrog/Vergiffenis reist Nicky in een eerste verhaal af naar Bolivia om een zaak op te lossen, waar al snel blijkt dat voor haar een val is opgezet. In het tweede verhaal overlijdt de tante van Nicky’s vriendin Elja. Terwijl men uitgaat van een natuurlijke dood, zien de dames meer achter deze zaak. 

Met de herboren Nicky Saxx in kleur laat uitgeverij Reboot Comics wederom zien waar haar naam voor staat. Deze eerste deel van de serie kent naast een softcover en hardcover tevens een gelimiteerde beurseditie met stofomslag, geïllustreerd door Fred de Heij, en nog vele extra’s. Het boek is alvast te bestellen op www.rebootcomics.nl.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant