Afbeelding
Pexels
Advertorial

Staande spiegel: waar moet u aan denken?

Algemeen 55 keer gelezen

Een staande spiegel vormt een pronkstuk in uw interieur. Naast dat u gauw even kunt checken of uw haar goed zit, zorgt een spiegel voor meer licht en sfeer in huis. U kunt bovendien een kamer optisch ruimer laten lijken door de spiegel strategisch te plaatsen. Overweegt u om een staande spiegel te kopen? Houd dan rekening met de volgende punten:

 

Plaats de spiegel zo rechtop mogelijk

Plaats de spiegel zo rechtop mogelijk. Op deze manier worden vervormingen (door de druk op het spiegelglas) voorkomen. Sowieso geldt dat spiegels van slechte kwaliteit eerder de neiging hebben om te vervormen van spiegels van goede kwaliteit. Investeer dus liever iets meer in een goede spiegel, dan in een spiegel die na korte tijd een vreemde bolling zal vertonen.

Zet de spiegel vast

Een staande spiegel los op de grond plaatsen is handig als u de spiegel snel en eenvoudig wilt kunnen verplaatsen. Het heeft echter wel één belangrijk nadeel en dat is de veiligheid. Een spiegel die los staat zou zomaar eens kunnen omvallen als iemand er tegen aan stoot. Een ongelukje zit in een klein hoekje en van een spiegel die in duizenden stukjes valt wordt niemand blij. Zet de spiegel daarom bij voorkeur vast met een koordje of haak. Wilt u dit liever niet? Zet de spiegel dan in ieder geval op een zachte ondergrond (zoals een vloerkleed). De spiegel zal hierdoor minder snel verschuiven.

Dikte van de spiegel

De dikte van het spiegelglas is erg belangrijk. Als u besluit om de spiegel los te zetten, kunt u het beste voor een dikte van 8 mm gaan. Op deze manier is de spiegel iets beter bestand tegen een stootje. Mocht u de spiegel wel vast zetten, dan is een dikte van minimaal 6 mm aan te raden. Een staande spiegel is en blijft een risico omdat u er makkelijk tegen aan stoot tijdens het lopen of schoonmaken. Door voor een iets dikkere spiegeldikte te kiezen, weet u zeker dat u lang plezier heeft van de staande spiegel. 

Afwerking

Een lijst om de spiegel zorgt voor een extra stukje veiligheid én staat mooi. Kies voor een lijst in een kleur of patroon die goed past bij uw interieur. Bij glaswebwinkel.nl koopt u een staande spiegel zonder lijst. Zo kunt u zelf bepalen wat voor soort afwerking u om de spiegel wenst. U kunt bij Glaswebwinkel bovendien zelf de afmetingen, kleur en spiegeldikte bepalen. Een gekleurde, staande spiegel past bijvoorbeeld goed bij een industrieel interieur. Door te kiezen voor een gekleurde spiegel voegt u bovendien direct sfeer toe aan uw kamer.

Uit de krant

Uit de krant