In het voedselbos vindt met regelmaat wat plaats.
In het voedselbos vindt met regelmaat wat plaats.

Rondleiding en minicursus in het Schijndelse voedselbos

Algemeen 415 keer gelezen

Het Voedselbos in Schijndel is 20 hectare groot, verdeeld over drie locaties: aan de Hardekamp (16 ha) twee locaties en één aan de Boschweg (4 ha). Op zaterdag 21 mei wordt een rondleiding gehouden in het educatieve deel van Voedselbos Schijndel van 13.30u tot 16.30u. 

Twee locaties zijn productiebossen en grenzen direct aan natuurgebieden van Staatsbosbeheer, die onderdeel zijn van het Natuurnetwerk Brabant. De derde locatie, het Vitaminibos, is het openbare en educatieve deel van het Voedselbos Schijndel en ongeveer 1 ha groot.
Wilt u meer te weten komen over het voedselbos en wat er allemaal groeit en bloeit, meld u dan aan via Schijndel@voedselbosbouw.org; met als onderwerp ‘Voedselbos’. De kosten voor deelname zijn voor Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) 5 euro en niet leden 7,50 euro. Velt heeft het initiatief genomen voor de organisatie van deze rondleiding, vandaar dat er gesproken wordt over leden en niet-leden. Maar iedereen is natuurlijk welkom. Deelnemers verzamelen op de parkeerplaats van de Schaapskooi.
Het voedselbos Schijndel is een initiatief van de stichting Voedselbosbouw Nederland en wordt gerealiseerd in samenwerking met een kerngroep Schijndel, het Groen Ontwikkelfonds Brabant, VITAM en HAS Den Bosch. Kijk voor meer info op www.voedselbosschijndel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant