Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Eén multifuncitonele nieuwe sportlocatie voor parasporten

Algemeen 586 keer gelezen

SCHIJNDEL | Er staat een multifunctioneel sportpark gepland op de Rooiseheide waarop alle parasporten gespeeld kunnen worden. De gemeente heeft al toezeggingen gedaan. Het is wachten op de uitwerking van een nog onbekend nieuw college. 

Van Raaij: “We moeten de huidige asfaltbanen die vroeger o.a. voor het handbal en rolschaatsen gebruikt werden aanpassen zodat het toegankelijk en veiliger zal worden. Nu is die bovenlaag heel hard.” Op het terrein zijn er verder hockey,voetbal- en jeu-de-boulesvelden. Het is een grote stap voor de parasport in de gemeente. “Het scheelt erg veel dat het sporten nu op één locatie kan plaatsvinden, bij de Paragames zullen dat er drie zijn met het zwemmen op ‘De Molen Hey’ en het skeeleren en handbiken op de wielerbaan. Ik weet nog dat we starten bij de Paragames met paard en wagen deelnemers moesten vervoeren van locatie naar locatie. Dit is makkelijker.” 

Paragames
De Paragames komen er aan op 22 mei. G-voetbal, biljarten, darten, tennissen, waterbasketbal, zwemmen, tennissen en jeu-de-boules staan op het programma. Nieuwe sporten bij de Paragames staan nu op een laag pitje en daar moet volgens hem zeker verandering in komen.
Van Raaij merkt dat er ondanks de stappen van de afgelopen jaren te weinig mindervalide sporters gaan sporten. “Gemeentes en vrijwilligers moeten lokaal en regionaal elkaar blijven steunen en ondernemen op dit gebied om dat op gang te krijgen.” In Nederland komt het zelden voor dat er jaarlijks een sportevenement is voor alle parasporten, het sportklimaat is erg versnipperd. “Het handbiken wordt bijvoorbeeld weinig op clublocaties gedaan. Dat is anders bij het rolstoeltennis, dat is al jaren geïntegreerd bij tennisverenigingen en met de laagdrempelige padelbanen wordt dat alleen maar meer. Tennissen is veel moeilijker dan padellen met een rolstoel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant