Veel blije gezichten tijdens de uitreiking van de cheque aan Stichting TIM.
Veel blije gezichten tijdens de uitreiking van de cheque aan Stichting TIM. Foto: Bas Ulehake

Prachtige cheque voor Stichting TIM

Human Interest Human Interest 1.224 keer gelezen

SCHIJNDEL | Stichting TIM mocht afgelopen week een prachtige cheque in ontvangst nemen. Sjan en Harrie Geenen uit Vorstenbosch hadden namelijk 2250 euro opgehaald. Dat ze dit deden voor Stichting TIM was niet zonder rede, want een kleinkind van het stel is vier dagen in de week bij de stichting.

Sjan en Harrie hebben maar liefst 180 bloemstukken en decoraties gemaakt om tot het prachtige bedrag te komen. In een professioneel atelier omgebouwde garage ging Sjan met diverse andere dames aan de slag om de meest uiteenlopende creaties te maken. Hierbij was iedereen vrij om naar eigen idee kunstwerken te maken. “In het atelier was alles voorradig, een afdeling groen, potten en schalen, bling bling en dat alles gesorteerd op kleur. Voor het boren, zagen of verven werden de mannen weer ingeschakeld. Met een bakje koffie en wat lekkers was het iedere keer gezellig,” vertelt Sjan. Daarna werden de kerststukken op de weekmarkt in Vorstenbosch verkocht. Deze werd omgetoverd tot een soort van kerstmarkt met gratis koffie en chocomelk. Chris van de Ven stond ook op deze weekmarkt met diverse versnaperingen en van iedere tas die hij verkocht ging een euro naar de stichting, hier werd 300 euro mee opgehaald, wat tot een totaalbedrag van 2250 euro voor stichting TIM Leidde. De Stichting was totaal verrast door het bedrag. “We kunnen hier weer zoveel mooie dingen mee doen,” laat Silvia Vogels van Stichting TIM weten.


De Leijgraaf opent virtueel haar deuren

VEGHEL/OSS/CUIJK | De Leijgraaf zet donderdag 3 februari, ditmaal virtueel, haar deuren wagenwijd open. Na een succesvolle fysieke Open Dag in november heeft De Leijgraaf besloten om de komende Open Avond online te organiseren. 

Tijdens de Online Open Avond kunnen toekomstige studenten ontdekken welke studie het beste bij hen past. Zij kunnen zich uitgebreid laten informeren over opleidingen, de school en het mbo. Leer de school en opleidingsmogelijkheden goed kennen, gewoon vanuit je eigen kamer. Uiteraard is er tijdens elke voorlichting ook genoeg ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Vooraf registreren
De Online Open Avond is donderdag 3 februari van 17.00 tot 20.00 uur. Ouders/verzorgers, vrienden en familieleden zijn ook welkom om online aanwezig te zijn bij deze avond.

Bezoekers dienen zich voor de Online Open Avond vooraf te registreren. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 februari. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor één (of meerdere) voorlichting(en) naar keuze (maximaal drie). Er zijn drie rondes op de volgende tijden:

Ronde 1: 17.00 tot 17.45 uur.
Ronde 2: 18:00 tot 18:45 uur.
Ronde 3: 19:00 tot 19:45 uur.

Registreren kan via: leijgraaf.nl/open-avond-3-februari. Op deze pagina is ook meer informatie te vinden over de opleidingen en voorlichtingen.

Dagje meelopen
Naast een Online Open Avond is het mogelijk om een dagje te komen meelopen bij De Leijgraaf. Zolang de maatregelen het toelaten, organiseert De Leijgraaf op een veilige manier meeloopdagen met leerlingen. “Ons onderwijs draait vooral om de praktijk. Daarom vinden wij het belangrijk dat leerlingen een dagje kunnen meelopen. Dan zien, horen en voelen ze zelf wat ze van een opleiding op onze school kunnen verwachten”, meldt de school.
Voor meer informatie kijk op: leijgraaf.nl/een-dagje-meelopen.


Horeca exploitanten De Schaapskooi stoppen

WIJBOSCH | De huidige exploitanten van de horeca bij de Schaapskooi hebben bij het bestuur aangegeven dat zij per 1 april gaan stoppen met het uitbaten ervan. Tim en Nicoline hebben besloten dat ze meer tijd willen hebben om aan hun gezin te besteden. Nu zijn ze bijna dagelijks in de weer om alle zaken rondom hun horecabedrijf te regelen en dat wordt teveel, zeker met twee kleine kids thuis zo geeft Nicoline aan. Daarnaast speelt natuurlijk ook mee dat door de diverse lockdowns voor de horeca niet bepaald een vetpot is geweest. 

Door de coronacrisis hebben Tim en Nicoline de inkomsten uit de horeca drastisch terug zien lopen. Na nog een goede zomer te hebben gedraaid, wordt het door de laatste lockdown steeds moeilijker om voldoende inkomsten te genereren. Dit heeft Tim en Nicoline er mede toe doen besluiten om op zoek te gaan naar een toekomst met meer zekerheid en rust. Tim heeft inmiddels een nieuwe baan en Nicoline gaat eerst de zaken afronden bij de Schaapskooi en zal ook op zoek gaan naar een nieuwe baan. Nicoline geeft aan dat het voor hun opvolgers goed is om te weten dat de zaken ondanks corona de laatste jaren wel zijn gegroeid en dat het daarom fijn zou zijn als het bestuur opvolgers zou weten te vinden die er net als zij vol voor willen gaan om van deze horecagelegenheid een succes te maken. 

Het bestuur van de Schaapskooi gaat nu op zoek naar een nieuwe exploitanten voor de horeca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant