Tonnie Kastelijm is vrijwilliger van het jaar 2021
Tonnie Kastelijm is vrijwilliger van het jaar 2021 Foto: SV Avanti'31

Tonnie Kastelijn vrijwilliger van het jaar 2021 bij SV Avanti’31

Sport Sport 426 keer gelezen

SCHIJNDEL | Traditiegetrouw is het in deze periode tijd voor de nieuwjaarsreceptie van s.v. Avanti’31. Als gevolg van de geldende coronamaatregelen kan deze helaas voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. De vrijwilliger van het jaar kon de vereniging daarom ook niet op de nieuwjaarsreceptie bekendmaken, maar dat deden ze middels een bericht via de website van Avanti’31. Voorzitter Roy van Helvoirt en voormalig voorzitter Jack Brus hebben een bezoek gebracht aan de “Vrijwilliger van het jaar 2021”: Tonnie Kastelijn.

Tonnie is gaan voetballen bij Avanti’31 toen hij zes jaar oud was. De eerste activiteiten van Tonnie naast het voetbal waren het secretariaat van Avanti’31 9 halverwege de jaren ’90. In die tijd, toen actuele standen via de voetbal.nl-app nog niet vanzelfsprekend waren, belde Tonnie de andere teams in de competitie om de uitslag op te vragen en een actuele stand te kunnen bijhouden. Deze eerste activiteit is een voorbode geweest van veel andere activiteiten die Tonnie later heeft gedaan en nog altijd doet. Tevens is Tonnie in die periode actief geweest als leider van A2 en A3 en hielp hij bij de vlooienmarkt die destijds door de veteranen werd georganiseerd. In die periode was hij ook reeds actief als jurylid van de dorpszeskamp: een vrijwilligerstaak die Tonnie jarenlang op zich heeft genomen.

Door de jaren heen heeft Tonnie ook daarna diverse taken verricht binnen onze vereniging. Samen met zijn vader Gerrie heeft Tonnie op vrijdagavond kaartavonden georganiseerd. Tonnie heeft gedurende een aantal jaar geassisteerd bij de dartavonden die werden georganiseerd voor jeugd en senioren. Ook is hij jaren actief geweest als jeugdleider, voornamelijk van de teams waar zijn zoon Mitchell in actief is geweest en als seniorenleider van de veteranen. Sinds vorig seizoen is Tonnie begeleider van Avanti’31 7, het vriendenelftal waarin zijn zoon Mitchell actief is.

Op dit moment is Tonnie ook lid van de sponsorcommissie, waarin hij onder andere verantwoordelijk is voor de shirtsponsoring. Tevens is Tonnie actief binnen de club van 100. Daarnaast is Tonnie de drijvende kracht achter de eredivisiepoule die al een aantal jaar binnen Avanti’31 wordt georganiseerd en waarvan wekelijks de actuele stand wordt gepubliceerd. Naast het bijhouden van eenieders betalingen, zorgt Tonnie er ook voor dat er aan het einde van het seizoen talloze mooie prijzen beschikbaar zijn voor de deelnemers. Tonnie heeft dit opgezet nadat hij ook al jarenlang met fysieke invulformulieren de poules organiseerde bij Avanti’31 voor EK’s en WK’s. Tot slot moeten we de projecten niet vergeten waar Tonnie de afgelopen paar jaar (mede) voor verantwoordelijk is geweest. Samen met een groep andere vrijwilligers heeft Tonnie ervoor gezorgd dat de tribune de huidige prachtige opzet heeft gekregen met de tribunestoeltjes. Het afgelopen jaar heeft Tonnie, samen met Bas Ulehake en Piet Vorstenbosch, de tijdrovende taak op zich genomen om alle foto’s en input te verzamelen voor het Plus voetbalplaatjesboek dat binnenkort zal verschijnen.

“Kortom, een hele waslijst aan taken heeft Tonnie in het verleden op zich genomen en neemt hij nog altijd op zich: de titel “Vrijwilliger van het jaar 2021” is dan ook meer dan verdiend,” aldus het bestuur “Wij willen Tonnie van harte met deze titel. Wij hopen op een later moment Tonnie alsnog op ons sportpark, te midden van vele andere vrijwilligers, in het zonnetje te zetten en Tonnie de eer te geven die hij verdient,” besluit het bestuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant