Frank Claassen van Woonboerderij Schijndel.
Frank Claassen van Woonboerderij Schijndel. Foto:

Hoe was jouw jaar? Frank Claassen

Human Interest Human Interest 774 keer gelezen

SCHIJNDEL | Hoe was jouw jaar? Dat vroegen we aan een aantal Schijndelaren. Ieder mens maakt van alles mee. Negatieve dingen, maar gelukkig ook positieve momenten. Zonder al te veel het coronaspook erbij te halen lieten we ze vrijuit antwoorden. Ook blikten ze kort vooruit naar het nieuwe jaar.

In deze editie vragen we Frank Claassen, van Woonboerderij Schijndel om terug- en vooruit te blikken.

Wat is jouw topmoment van 2021?
Onze topmomenten van 2021 zijn, dat we met z’n allen goed door alle coronaregels en dergelijke heen zijn gekomen. Het is geweldig en fijn om te zien hoe flexibel onze kinderen en alle betrokken collega’s hier mee om gaan en vol energie bezig blijven. We hebben met elkaar veel leuke dingen bedacht om te doen. Een daarvan was de Buffelrun in Boerdonk. Ook de samenwerking met docent Bemelmans van het Elde College, de fijne mensen om ons heen, zoals vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de prachtige actie van Koek en van Swaay duurzaam hout met de Social Tree waar wij het goede doel van zijn. Deze financiële steun die we jaarlijks nodig hebben komt geweldig van pas om onze kids net dat beetje extra te kunnen bieden.

Waar werd je minder blij van?
Het steeds moeten aanpassen en toepassen van de regels, kinderen die niet naar huis of naar school konden i.v.m. corona. Leg maar eens uit dat en kind tijdens de lockdown niet naar huis mag, alleen digitaal contact was toegestaan. Petje af voor de kids en ouders die dit 6 weken vol hebben moeten houden.

Waar richt jij je pijlen op in 2022?
We zijn gestart met het aanpassen van onze tuin, nu hebben we drie varkens, twee honden, konijnen en een kat. Komend voorjaar willen we een dierenweide inrichten waar we het nodige aan dieren kunnen laten grazen. De grote wens van onze kids is het hebben van kippen. Deze worden nu al een jaar of drie gemist. Zij zorgen samen met onze moestuin toch voor activiteiten rond het huis.

Ook hopen we dat er binnen Meierijstad een woonomgeving komt voor jongeren van 18+ die door willen ontwikkelen naar zelfstandigheid. En dan specifiek voor jongeren die het na hun 18e zelf moeten gaan doen. Voor deze jongeren is er op dit moment binnen Meierijstad geen mogelijkheid van doorstroming vanuit de “Woonboerderij”, we denken dan met name aan een appartementje of studio waar ze nog een paar jaar kunnen leren om naar zelfstandigheid door te groeien. En verder zorgen dat we met elkaar zoveel mogelijk leuke dingen blijven doen, binnen de kaders die er steeds liggen. En natuurlijk zorgen dat we dezelfde creativiteit blijven houden. Daardoor is het toch wat makkelijker om met de minder leuke dingen om te gaan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant