Annique Heijmans speelt een partij schaak in het vernieuwde RAADhuis
Annique Heijmans speelt een partij schaak in het vernieuwde RAADhuis Foto: Mike Bink fotografie

Hoe was jouw jaar? Annique Heijmans

Human Interest Human Interest 429 keer gelezen

SCHIJNDEL | Hoe was jouw jaar? Dat vroegen we aan een aantal Schijndelaren. Ieder mens maakt van alles mee. Negatieve dingen, maar gelukkig ook positieve momenten. Zonder al te veel het coronaspook erbij te halen lieten we ze vrijuit antwoorden. Ook blikten ze kort vooruit naar het nieuwe jaar.

Als tweede in de serie hebben we Annique Heijmans, Medewerker Programmering Kunst in het RAADhuis enkele vragen gesteld.

Wat is jouw topmoment van 2021?
Het moment dat ik binnenstapte in het vernieuwend RAADhuis in Schijndel. Een gebouw dat mensen laagdrempelig, zelfs voor niks, laat kennismaken met kunst, cultuur, literatuur en meer. Een plek voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen en kennis. Bijzonder dat dit multifunctionele openbaar gebouw is gerealiseerd midden in Schijndel. Ik ben verheugd dat dit sinds september mijn werkplek is en dat ik me mag inzetten om mensen meer bekend te maken met de kunstcollectie Meierijstad. Een grote collectie moderne kunst, al dan niet in de openbare ruimte en natuurlijk Museum Jan Heestershuis.


Kunst in het RAADhuis - Foto: Wiek van Lieshout

Waar werd je minder blij van?
Kunst en cultuur hebben in deze tijd meer dan ooit bewezen dat ze van onschatbare waarde zijn, toch wordt deze sector nog niet altijd naar waarde geschat. Het geeft plezier aan ons leven. Tegelijk helpt het ons te reflecteren en relativeren. Deze combinatie maakt het, zeker in deze onzekere tijden, van essentieel belang. De vele makers en andere mensen die zich hier onvermoeibaar voor inzetten mogen meer waardering krijgen.

Waar richt jij je pijlen op in 2022?
Ik hoop Meierijstad en haar inwoners beter te leren kennen. Daarnaast wil ik dat meer mensen de kunstcollectie kunnen gaan bewonderen. Ik wil beeldende kunst uit het elite hoekje trekken en laten zien dat het voor iedereen van toegevoegde waarde kan zijn. Ook voor de mensen die steevast zeggen dat ze niks met kunst hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant