Afbeelding
Foto: Erwin Pijnenburg

Terugblik ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’: Erwin Pijnenburg

Human Interest Human Interest 541 keer gelezen

SCHIJNDEL | Richting het einde van het jaar gaan we terugblikken op een fantastische eerste editie van ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’. Tien kandidaten gingen de sportieve strijd met elkaar aan om de beste ‘amateur’ fotograaf van Schijndel te worden.

Op de vierde plek eindigde Erwin Pijnenburg. Net als met de andere kandidaten kijken we ook met hem terug op de wedstrijd. Erwin maakte bij de opdracht Schijndel by night bijna het perfecte plaatje, deze plaat is voor hem dan ook de mooiste foto. “Ik hou sowieso wel van avond- / nachtfotografie en werken met lange sluitertijden. Voor mij voelde de foto al goed tijdens het maken en dat bleek ook wel later op de pc. Mooie scherpte, mooie kleuren, goede staalwol, mooie strakke spiegeling en sterren aan de hemel. Voor mij klopte deze foto en blijkbaar kon de jury dat beamen. Toch mooi om de foto met de beste beoordeling gemaakt te hebben”, vertelt Erwin trots.

Het is niet gek dat Erwin de opdracht Schijndel by night kiest als favoriete opdracht. “Zeker gezien het resultaat. Maar ook vanwege het feit dat het avond-/nachtfotografie is mijn favoriete opdracht. Daarnaast vond ik natuur en architectuur ook leuk. Opdrachten zoals (zelf)portret en ambacht waarbij ik andere mensen moest benaderen om ergens te mogen fotograferen vind ik niet leuk. Ik vind het fijn om gewoon te kunnen fotograferen en mijn ding te kunnen doen zonder daarbij andere mensen nodig te hebben of lastig te moeten vallen. Dat was voor mij echt een behoorlijke drempel”.

“Voor mij is de foto gemaakt door Rosa Kluytmans, het portret van Mark van Eeuwen de mooiste foto van de wedstrijd. Maar ook haar foto van het meisje met de cupcake (opdracht 6 Emotie) spat van het scherm, maar spat misschien net iets te veel door de nabewerking”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant