Afbeelding
Foto: Wiek van Lieshout

Boschwegse kerststal: lichtgevend uitje tijdens donkere dagen

Human Interest Human Interest 492 keer gelezen

SCHIJNDEL | De stal aan de Boschweg staat er voor het negende jaar op rij, na de Sinterklaasstal staat de kerstversie er nu. DeMooiSchijndelKrant sprak met Marius en Christien Verbruggen over de stal, kerstmis en licht in donkere dagen. 

Door: Cis van Pinxteren

“Normaal komt er veel visite met Kerst maar nu is dat minder. We blijven voorzichtig, het is niet anders”, aldus Marius. Vóór de kerststal staan bordjes als herinnering om anderhalve meter afstand te houden. Ondanks de strenge maatregelen van de lockdown komen iedere dag nog veel grootouders met kleinkinderen langs. Marius: “Met Sinterklaas was het gezellig, we deelden heel veel snoepgoed uit. Oma’s leggen kinderen vóór de stal uit hoe het kerstverhaal in elkaar steekt. De stal brengt eigenlijk mensen bij elkaar. We horen al in juni en augustus of de stal dit jaar weer komt.” Een broer en neef van Marius helpen mee met het opbouwen van de stal en de verlichting, dat duurt enkele weken. Ieder jaar staat er weer een andere opstelling. Marius: “De beelden staan weer op een andere plek, behalve Maria en Jozef die hou je altijd bij elkaar.” De stal staat er tot 7 januari.

Goed gevoel
Ze hadden voordat ze naar Schijndel verhuisden ook een kerststal in Hilversum. Christien: “Het was daar zo bekend dat toen men eenmaal lucht kreeg dat we verhuisden de krant een pagina aandacht aangaf. We werkten aan de kerststal samen met onze buurman, hij hoort nog steeds van mensen dat het jammer is dat er geen stal meer is.” De stal kwam meerdere malen langs bij verschillende media, vaak werd de stal van Marius en Christien aangekondigd als de mooiste. “We hebben daar wat moeite mee, als mensen het mooi vinden is dat prima maar ieder heeft zijn eigen voorkeur.” De reacties op de stal zijn minstens even enthousiast als toen. Christien: “Een Schijndelse die we kennen loopt elke avond naar onze kerststal, blijft daar tien minuten staan en gaat daarna naar huis met een goed gevoel. Daar doen we het voor, het geeft ons voldoening!”

Kleine dingen
Zelf zullen Marius en Christien thuis kerstmis vieren met twee familieleden. Ze vinden het altijd gezellig om met Kerst veel verlichte versieringen te hebben. Zolang mensen uit Schijndel en omstreken genieten van de stal en Marius en Christien gezond en wel blijven zien ze zichzelf voorlopig niet stoppen met de hobby. Het echtpaar wenst heel Schijndel een goede gezondheid toe. “Het zijn de kleine dingen die het doen, geniet ervan als je die krijgt en vergeet niet om ze te geven.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant